Ovidiu Burca Dinamo Vlad Iacob Superliga Ovidiu Burcă

VIDEO Ovidiu Burcă i-a răspuns lui Vlad Iacob: ”Am încercat să-i fiu mentor, se pare că n-am reușit”

Înainte de meciul dintre Dinamo și Sepsi, programat luni, la ora 21:30, Ovidiu Burcă a susținut o conferință de presă în care i-a răspuns administratorului special al clubului.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 16:40
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 16:40

Vlad Iacob a susținut, în cursul zilei de vineri, o conferință de presă în care a lansat mai multe atacuri către Red&White Management, unde acționari sunt Andrei Nicolescu și Eugen Voicu. 

Sunt bine cunoscute relațiile tensionate dintre cele două părți. Vlad Iacob a avut și un duel al declarațiilor cu acționarii, după ce s-a zvonit că aceștia au de gând să-l înlocuiască din funcția de administrator special, contrar promisiunilor pe care, spune oficialul dinamovist, aceștia le-ar fi făcut la începutul ”mandatului”.

Ovidiu Burcă i-a răspuns lui Vlad Iacob în conferința de presă și spune că a încercat să-i ofere acestuia o serie de sfaturi, dar nu a avut succes.

Ovidiu Burcă: ”Am încercat să-i fiu mentor, se pare că n-am reușit”

„Sunt obosit de toată tevatura asta. Am încercat foarte mult timp să leg eu lucrurile. Poate Vlad Iacob a avut dreptate când a spus că fiecare trebuia să se ocupe de ce avea de făcut. Eu mi-aș fi dorit să fiu doar antrenor, dar a trebuit să fac și alte lucruri, forțat fiind. 

La noi niciodată nu e liniște. Găsim motive să apărem, facem scandaluri închipuite, arătăm niște realități care nu există. Am 10 ani de când mă lupt în fotbalul românesc să creez contexte, medii, în care tinerii să se poată dezvolta. Cred că am mai multă experiență decât Vlad pe partea asta.

Suporterii trebuie să stea liniștiți. Dinamo e pe un drum bun. Trebuie să vedem unde eram anul trecut pe vremea asta. Față de anul trecut, lucrurile sunt incomparabil mai bune. Doar să fii rău intenționat să nu vezi această realitate. Am încercat să-i fiu mentor lui Vlad, să-i dau câteva sfaturi, dar se pare că n-am reușit. Ceea ce a făcut el în ultimul timp nu face bine lui Dinamo. 

Dacă cineva ține la clubul ăsta și vrem să performăm, trebuie să pornim de la lucrurile de la bază. Trebuie să facem echipă, să găsim soluții în interior. Nu să facem alianțe cu alți oameni, care au apărut deodată interesați de destinele clubului, în condițiile în care n-a fost nimeni aproape de noi când ne-a fost greu. 

Eu i-am presat tare pe cei de la Red&White, i-am încurcat rău prin ceea ce am cerut uneori, dar nu s-a făcut scandal, am rezolvat lucrurile intern. În spațiul public se creează ideea că e o criză profundă la Dinamo, nu e așa. Suntem pe un drum bun. Au venit niște acționari care și-au asumat datorii de 8-10 milioane de euro. Au băgat bani în lunile astea, trebuie mai mult sprijin. 

S-a spus că Red&White va fi noul Cortacero. Nu e adevărat. Sunt oameni OK, așezați, echilibrați. Se vor mai alătura în curând și alți oameni. Lucrurile se îndreaptă spre bine. Nu cred că ar trebui să amețim suporterii. Să văd atâta scandal o dată la două săptămâni... Nu e OK, performanța se construiește în liniște”, a spus Ovidiu Burcă, la conferința de presă.

VIDEO - Conferința de presă a lui Ovidiu Burcă

Vlad Iacob: ”Explicația pe care am primit-o? 'Lucrurile se mai schimbă în viață'”

Chiar dacă acționarii au făcut ca plecarea lui Iacob să pară iminentă, oficialul dinamovist a rămas activ în viața clubului.

Într-un interviu acordat pentru PRO TV în urmă cu două săptămâni, Iacob a oferit varianta sa asupra a ceea ce se întâmplă la Dinamo în acest moment și a discuțiilor pe care le-a avut cu acționarii.

„Relația cu acționarii, în momentul de față, nu este una extraordinară. Aceștia am înțeles că au dorința de a mă schimba, în ciuda înțelegerilor pe care le-am avut atât înainte ca ei să ajungă la Dinamo, cât și după ce au ajuns la Dinamo. Înțelegerea a fost că eu voi rămâne în această poziție. Urma să primesc un contract, am primit o propunere abia acum două săptămâni, la mai bine de patru luni de la sosirea lor. 

Acea propunere nu putea fi implementată, din cauza lipsurilor financiare. Administratorul judiciar nu ar fi avizat, chiar dacă eu aș fi semnat acel contract. A fost o propunere care nu avea posibilitatea de a fi implementată. A fost o propunere pe care am refuzat-o, pentru că a venit la pachet cu renunțarea mea la funcția de administrator special, în totală opoziție cu înțelegerea inițială. Explicația pe care am primit-o a fost că 'lucrurile se mai schimbă în viață'. 

Este o încercare de manipulare a suporterilor, este o absurditate. Am acționat mereu în favoarea lui Dinamo, toate deciziile le-am luat în urma consultărilor cu departamentele din interiorul clubului", a declarat Vlad Iacob, pentru PRO TV.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!