Nicolae Dică a dat verdictul despre lupta din play-out: "Îi așteaptă jocuri grele"

Nicolae Dica play-out superliga retrogradare Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 11:21
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 11:31

Lupta pentru salvarea de la retrogradare este una încinsă, echipele din subsolul clasamentului fiind despărțite de puține puncte. 

Între FC Voluntari (locul 12) și FC Botoșani (ultima clasată) sunt doar trei puncte diferență, când mai sunt de jucat opt etape din play-out.

Verdictul lui Nicolae Dică despre lupta pentru salvare

Tehnicianul este de părere că Dinamo și FC Botoșani vor fi echipele care vor retrograda direct, având un program mai complicat decât contracandidatele lor. 

"Eu, când eram la Voluntari, făceam o analiză. Chiar dacă Dinamo a obţinut câteva victorii, n-a prestat un joc foarte bun. A obţinut acele victorii cu ajutorul suporterilor, cu o execuţie a unui jucător şi au făcut un joc defensiv foarte bun, iar echipele adverse n-au reuşit să marcheze.

Acum având această problemă cu suporterii, n-au început bine play-out-ul, le va fi foarte greu să evite barajul. Poate să retrogradeze direct e mai greu, dar cred că ei şi Botoşani au cel mai greu parcurs pentru cele două locuri.

La FCU, au un lot foarte bun, peste nivelul de play-out, i-am şi antrenat, dar acolo sunt alte probleme. Cred că vor reuşi pentru că au jucători cu experienţă care pot uni echipa. Acum ar trebui să se vadă acei jucători cu experienţă, care să unească echipa. Pentru că au calitate, mai ales de la mijloc în sus, jucător care pot face diferenţa 1 contra 1.

Dar şi pe ei îi aşteaptă două jocuri grele acum. Joacă la Iaşi şi apoi la Botoşani. (n.r. – Care sunt cele mai vulnerabile două echipe pentru retrogradare directă?) Aş zice Dinamo şi Botoşani. Retrogradare directă.

Nu ştiu Iaşiul, cu Tony antrenor. Am văzut că şi-au dorit un antrenor străin, care să vorbească limba română, dar acolo sunt mulţi români. E un lucru ciudat", a spus Nicolae Dică, la Fanatik.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!