Cu un picior în liga a doua, Bogdan Andone și-a avertizat jucătorii: "Sunt șanse 50-50!"

Bogdan Andone CS Mioveni FC Botosani retrogradare Superliga Superliga Bogdan Andone / Foto: captură Orange Sport
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 14 Mai 2024, 20:58
Data actualizarii: Marti 14 Mai 2024, 20:58

Bogdan Andone adoptă o abordare precaută înaintea barajului împotriva celor de la CS Mioveni.

Cu toate că există o diferență de ritm și calitate între Superligă și Liga 2, Bogdan Andone a evidențiat faptul că echipele din eșalonul secund sunt motivate în mod special, dat fiind faptul că au șansa de a promova. Astfel, antrenorul celor de la Botoșani se așteaptă la un meci dificil, în care determinarea jucătorilor de la CS Mioveni poate face diferența.

“Eu zic că sunt șanse 50-50. Există o diferență și de ritm, și calitativ, între Liga 1 și Liga 2, dar jucătorii sau echipele de la Liga 2 vin cu ambiție în plus, pentru fiecare jucător de acolo e o șansă de a face pasul spre Liga 1 și cu siguranță va fi dificil.", a declarat Bogdan Andone, conform Sport Total.

  • Bogdan Andone

  • Prima manșă a barajului se va juca la Botoșani, vineri, 17 mai, de la orele 20:00.

Cu toate acestea, tehnicianul evită să analizeze prea mult avantajele sau dezavantajele faptului că prima partidă se joacă pe teren propriu și preferă să se concentreze mai degrabă pe pregătirea echipei pentru a face față oricărei situații de joc.

"Sincer nici nu vreau să mă gândesc dacă e un avantaj sau un dezavantaj că jucăm primul meci acasă. Ăsta e programul, jucând acasă va trebui să ne facem jocul pe care-l facem pe teren propriu, să încercăm să câștigăm și apoi vedem cum vom gestiona returul. E clar că dacă jucam în deplasare era alta abordarea, va trebui să regândim puțin planul, important e să câștigăm meciul.", a continuat tehnicianul.

Bogdan Andone: "Au demonstrat că au valoare"

Despre echipa adversă, CS Mioveni, Bogdan Andone recunoaște că nu a urmărit în detaliu meciurile din liga secundă, dar este conștient de parcursul lor bun în campionat.

"Sincer n-am urmărit foarte atent meciurile de Liga 2, pur și simplu n-am avut timp. Dar știu parcursul echipelor, știu și că Mioveni și Constantin Schumacher au făcut o treabă extraordinară acolo.

La început de sezon erau mari semne de întrebare dacă va termina campionatul sau va termina la retrogradare, tocmai din cauza asta zic că e dificil pentru că jucătorii de acolo au demonstrat că au calitate, valoare, și nu întâmplător au ajuns la un moment dat pe locurile de promovare directă", a concis Bogdan Andone.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!