Motivul pentru care Octavian Popescu a refuzat oferta de la Universitatea Craiova: "Am zis că nu vreau să semnez"

FCSB Octavian Popescu Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 23:41
Data actualizarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 23:41

Înainte de a ajunge la FCSB, Octavian Popescu a fost împrumutat pentru șase luni la Universitatea Craiova. 

În urmă cu doi ani, Gigi Becali a făcut o adevărată afacere, atunci când l-a transferat pe Octavian Popescu de la Regal Sport București, după ce timp de câteva luni trecuse pe la Rapid și Universitatea Craiova. 

Adrian Iencsi (47 ani), omul care l-a descoperit pe decarul roș-albaștrilor, a mărturisit că a insistat inclusiv la Mihai Rotaru pentru ca puștiul să fie păstrat în Bănie, doar că salariul foarte mic oferit l-a făcut să ajungă la clubul patronat de Gigi Becali. 

Motivul pentru care Octavian Popescu a spus pas ofertei oltenilor

Fotbalistul a mărturisit că nu a fost mulțumit de oferta financiară primită și, conștient de calitățile sale, a căutat o provocare mai mare din toate punctele de vedere.

"(n.r. ai petrecut şase luni la Craiova?) Şase luni, da... şi după a venit pandemia, aveam un an, dar a venit pandemia şi s-a terminat totul.

(n.r. de ce ai refuzat să rămâi?) Trebuie să te gândeşti că 'sunt mai bun decât mi-aţi oferit' şi trebuie să tragi cât mai tare să faci un lucru bun în viaţă.

Ştiam că pot mai mult decât îmi oferă şi am zis că nu vreau să semnez, că vreau mai mult de la viaţă, ştiam ce pot. Dacă eu vreau să stau să joc în România, care nu e un campionat puternic... poate unii copii se mulţumesc cu asta şi nu e bine.

Eu vreau să fac pasul într-un campionat foarte puternic", a declarat Tavi Popescu, pentru Orange Sport.

Octavian Popescu, lăudat de UEFA

Fotbalistul a renăscut de când Mihai Pintilii (38 ani) a început să o pregătească pe FCSB. În 7 meciuri cu fostul închizător pe banca tehnică, „perla” lui Gigi Becali (64 ani) a marcat două goluri și a oferit 4 pase decisive. 

Evoluțiile lui Octavian Popescu au intrat și în vizorul celor de la UEFA, care l-au inclus într-un top select al tinerilor cu potențial, alături de Goncalo Ramos (21 ani / Benfica), Alejandro Garnacho (18 ani / Manchester United) și Nico Williams (20 ani / Athletic Bilbao).

"Mijlocașul ofensiv a fost o apariție regulată pentru FCSB în sezoanele anterioare și a luat parte la competițiile internaționale încă de la împlinirea vârstei de 18 ani. Plin de fler și cu o viziune a spectaculosului, a atras comparații cu emblema românească Gheorghe Hagi", a scris UEFA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!