Dario Bonetti Dinamo Liga 1 Superliga

Motivul pentru care Dinamo nu are încă un antrenor. Gestul făcut de Dario Bonetti

Dinamo a ajuns la a cincea înfrângere consecutivă în Liga 1, iar oficialii clubului au luat decizia de a-i rezilia contractul lui Dario Bonetti, antrenorul italian al „câinilor”.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 17:19
Data actualizarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 17:22

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a dezvăluit că s-au purtat discuții cu mai mulți antrenori pentru a-i găsi înlocuitor lui Bonetti, însă clubul s-a văzut incapabil să semneze cu un nou tehnician din cauza faputului că italianul întârzie să-și pună semnătura de demisie.

Până situația lui Bonetti va fi lămurită, „câinii” vor fi conduși de pe bancă de Sorin Colceag, secundul său.

„Am avut discuții cu mai mulți antrenori, dar încă nu s-a concertizat nimic. În principal pentru că nu s-a reziliat cu Bonetti. Sorin Colceag va rămâne antrenorul nostru până când vom rezolva situația cu Dario Bonetti”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la DigiSport.

Bonetti, nemulțumit de felul în care a fost tratat de oficialii lui Dinamo

Antrenorul italian a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care și-a arătat nemulțumirea față de modul în care este tratat de conducerea dinamovistă și le-a povestit suporterilor roș-albi cum au decurs lucrurile când a preluat-o pe Dinamo.

„Am venit aici cu mâinile goale încercând să țin echipa în viață, acum că a ajuns cavaleria toată lumea e în siguranță. În aceste momente, mă simt folosit și aruncat, din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să mărturisesc că știam asta înăuntrul meu. Cunosc lumea fotbalului și știam deja ce ar însemna să vin cu inima, fără să ascult rațiunea.

A trebuit să pregătesc o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din jucători foarte tineri din Liga 3 sau de la Dinamo 2. Când alegi cu sufletul riști întotdeauna să fii supus unui astfel de 'accident' și asta s-a întâmplat. 

Îmi amintesc că atunci când am venit, niciun alt antrenor nu voia să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 meciuri nu vor fi importante pentru clasament și că le vom folosi pentru a organiza echipa, așteptând ca FIFA să permită transferurile. În acel moment, le-am răspuns, cunoscând lumea fotbalului, că doar după câteva înfrângeri va apărea presiunea, astfel că 12 meciuri însemna o perioadă lungă de timp.

Fotbalul este un lucru, însă în majoritatea cazurilor, cei care sunt la conducere nu cunosc subiectul. Acestea fiind spuse, le mulțumesc tuturor muncitorilor de la Săftica, de la Dinamo, jucătorilor și în special fanilor adevărați, pentru că arată o dragoste incredibilă față de club, iar ăsta a fost principalul motiv entru care am decis să merg în acest moment în care Dinamo se află atât de jos. 

Așteptam ca FIFA să ne dea voie la transferuri, a fost o campanie de întărire a lotului în care am putut interveni parțial pentru unii jucători. Am insistat în a aduce un fundaș central cu experiență și rapid, un mijlocaș decreație și încă un atacant de calitate, pe lângă Mirco. 

Cum s-au desfășurat lucrurile este o confirmare a ceea ce am simțit în ultimele săptămâni. Vreau să concluzionez că sunt extrem de liniștit și fericit cu munca pe care am făcut-o deoarece în această perioadă au fost jucători care au trecut de la echipa a doua a lui Dinamo la naționala U19, iar alți jucători tineri și-au arătat calitatea în Liga 1. 

Am avut la dispoziție un număr mare de minori, nu s-a mai întâmplat acest lucru în istoria clubului și i-am lăsat să joace și am încercat să îi ajut să evolueze. Sunt sigur că au înțeles calea profesională pe care trebuie să o urmeze și le-am deschis o posibilitate mare în vieți. Sper ca clubul și echipa să își revină și să urce iar pe cele mai mari poziții. 

Vă îmbrățișez. Baftă! Forță, Dinamo”, a fost mesajul lui Bonetti de pe Facebook. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies