MM Stoica a făcut o dezvăluire despre Elias Charalambous: ”Oamenii nu știu! S-a dus acolo imediat după titlu”

MM Stoica Elias Charalambous Superliga Superliga Mihai Stoica
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 17:12
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 17:11

Elias Charalambous (43 de ani) a semnat cu FCSB în martie 2023.

Cipriotul este primul antrenor care i-a adus titlul lui Gigi Becali în nouă ani. FCSB a câștigat ediția 2023/24 a Superligii României încă din etapa #7 a play-off-ului.

MM Stoica a făcut o dezvăluire despre Elias Charalambous: ”Oamenii nu știu! S-a dus acolo imediat după titlu”

Elias Charalambous a bifat 56 de apariții la cârma roș-albaștrilor, timp în care a înregistrat, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate transfermarkt.com, o medie de 1.93 puncte pe meci.

Mihai Stoica, managerul general FCSB, a povestit cum a fost adus Elias Charalambous la echipa milionarului din Pipera. Mai mult, oficialul roș-albaștrilor a ținut să evidențieze că imediat după titlul câștigat, cipriotul a mers pe Muntele Athos cu Mihai Pintilii.

”După ce a plecat Nicolae Dică, am beneficiat de dispensă și am mers cu Pinti foarte bine. A trebuit să aducem o Licență. Am realizat că nu putem. Trebuie să aducem antrenor. Cum nici Oleg Protasov nu era un nume atunci când l-am adus în 2005, așa l-am adus pe Elias. Când Gigi mi-a zis 'Bine, mă, Ok! Adu un străin!', i-am spus că nu avem antrenor în România care să fie ce vrem noi. Cu tot respectul pentru antrenorii din România. Am vorbit cu un impresar care este foarte apropriat și de Răzvan Lucescu, Iorgos Fougias.

I-am spus că vreau să văd CV-uri să vedem cine se încadrează. Nu erau nici bani foarte mulți, pentru că Gigi nu era dispus să ofere un salariu foarte mare ca să aducem un antrenor cu cotă. Am primit multe CV-uri, dar Iorgos mi-a spus de Elias, pe care-l știam de la Vaslui. M-am interesat. Mi-am luat date despre el, părea să fie ce era Protasov la momentul ăla și-am zis: 'Bă, Gigi uite antrenor cipriot!'. 'Bine, tată, luați-l!'.

Trebuie să fiu foarte bine înțeles. Dacă Gigi spunea să angajăm doar ortodocși, nu aveam jucători musulmani la echipă. Deci aici e clar că nu există habotnicie la echipă. Faptul că era creștin practicant a contat și asta. Dar nu asta era cel mai important. Avem Alhassan, Dawa, musulmani, iar Dawa e unul dintre preferații lui Gigi. Elias e practicant, merge la biserică. 

Uite, dezvălui ceva ce oamenii nu știu. După sărbătorirea titlului, Charalambous cu Pintilii au plecat pe Sfântul Munte Athos. Au făcut asta și în iarnă, în decembrie. N-au vrut oamenii să vină să spună că au fost acolo. Au fost la un schit, la Vatopedu. Starețul de acolo este un om foarte-foarte puternic. Numele lui este Efrem Vatopedinul, este cipriot. Forte mulți ortodocși ajung la Vatopedu. Ar ajunge și mai mulți, dar n-au cum”, a relatat Mihai Stoica, potrivit GSP.

Elias Charalambous a mai antrenat de-a lungul carierei sale echipe precum Doxa Katokopias, Ethnikos și AEK Larnaca. La Hatta Club, dar și la AEK Larnaca într-o perioadă, a fost secund.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!