Misterul defibrilatorului in cazul decesului lui Ekeng. Ce a scris observatorul in raport despre ambulanta de la stadion

Misterul defibrilatorului in cazul decesului lui Ekeng. Ce a scris observatorul in raport despre ambulanta de la stadion

Vasile Marcel, observatorul meciului Dinamo - Viitorul, a vorbit despre momentele groaznice in care Ekeng si-a pierdut viata.

Potrivit informatiilor scrise de acesta in raportul de meci, fotbalistul lui Dinamo a facut stop cardiac cand a ajuns in fata spitalului, pana atunci pulsul sau fiind slab, dar prezent.

"In ambulanta i s-a aplicat masca de oxigen, a fost monitorizat pe monitorul de la defibrilator, eu va pot spune doar ce mi-au comunicat. Mi-au spus ca avea puls, chiar daca pulsul era perceptibil foarte greu. In momentul in care ambulanta a ajuns in fata spitalului a facut stop.", a declarat acesta pentru Digi24.

Conform raportului de meci, ambulanta prezenta la stadion era dotata corespunzator, insa observatorul nu a verificat daca are sau nu defibrilator. Acesta sustine ca observatorii nu au un desfasurator cu fiecare aparat necesar intr-o ambulanta, iar garantia ca totul este in regula vine de la medicul de pe ambulanta, care isi pune parafa pe raport.

"Eu nu am intrebat daca are tub de oxigen ambulanta. Eu am intrebat daca este echipata corespunzator. Eu chiar nu stiu ce este ala un defibrilator, doar din ce am auzit! Nu am pus mana pe el niciodata! Nu intra in competenta mea! Eu vad ambulanta, ii stabilesc locul si cum sa intervina."

"Eu nu cunosc, nu am un desfasurator sa individualizez fiecare aparat din ambulanta si sa spun ca asta este defibrilatorul, asta este... Nu intra in competenta mea si nici nu cunosc astfel de lucruri. Medicul isi asuma raspunderea, ca isi pune parafa de medic pe ce am intocmit.", mai spune Vasile Marcel.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Orban: Declaraţiile lui Voiculescu îmi arată că premierul a luat o decizie corectă
BRAT
Modifică setările cookies