Liga 1

Mircea Bornescu desființează strategia lui Adrian Mititelu: „O incertitudine totală!” 

FCU Craiova l-a numit pe Nicolo Napoli în funcția de antrenor, pentru a opta oară. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 20:06
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 20:17

Italianul ajunge astfel la cea de-a opta experiență pe banca clubului din Oltenia. Echipa aflată pe locul 14 în Liga 1, cu doar 19 puncte în 21 de etape, a ajuns la al patrulea antrenor al sezonului, după ce au mai trecut pe la FCU Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică.

Mircea Bornescu, fostul team manager al oltenilor a vorbit despre numirea lui Napoli pe postul de antrenor. Fostul portar este de părere că decizia lui Adrian Mititelu va îndepărta suporterii și că incertitudinea este în floare la FCU Craiova.

Bornescu: „Ei nu sunt o echipă, sunt niște jucători puși pe acolo”

Ca tot sezonul de Liga 1… o incertitudine totală. Incertitudinile astea îndepărtează suporterii și pe toți cei care iubesc această echipă.

S-au săturat și ei de incertitudinea asta, de schimbările de antrenori dese, de revenirea anumitor antrenori. Nicolo Napoli, până la urmă, e antrenor, își face treaba. Dar, totuși, e prea mult!

Nu știu dacă există în fotbalul mondial așa ceva. E greu să faci o echipă, chiar dacă ai jucători buni. Momentan, ei nu sunt o echipă, sunt niște jucători puși acolo. Dacă va reuși să facă acest lucru, probabil că va reuși să aibă și rezultate.

Va fi mult mai greu acum că au pierdut și sprijinul suporterilor, pentru că identitatea clubului o dă galeria și a dat-o întotdeauna. Dacă porneau din Liga 4  fără suporteri sau suporterii se mutau la CSU Craiova, poate că nici nu mai ajungeau în Liga 1”, a declarat Mircea Bornescu, pentru Fanatik.

Bornescu crede că Nicolo Napoli a fost batjocorit de FCU Craiova din cauza numărului imens de mandate, iar un astfel de comportament nu face decât să îndepărteze antrenorii cu nume care și-ar dori să vină la echipă.

Ar trebui să regândească tot proiectul, dar e destul de dificil. Din cauza faptului că au fost foarte multe schimbări de antrenori la echipă și mulți oameni au fost neîndeptățiți, nu mai pot angaja antrenori cu nume, pentru că nu mai reprezintă încredere.

Nimeni nu mai are încredere în acest proiect. Atunci când Adrian Mititelu va lăsa oameni capabili să decidă și nu va mai lua decizii bazate pe emoție și pripite, poate că lucrurile se vor schimba, dar este foarte greu. Nicolo Napoli, ca antrenor, nu are nicio vină. Dar, totuși, de prea multe ori a fost batjocorit”, a mai spus Mircea Bornescu.

După 21 de etape, FCU Craiova se află pe locul 14 în Liga 1, cu 19 puncte. 

Modifică setările cookies