Mihai Stoica știe de ce nu s-a impus la FCSB jucătorul lăudat de Hagi: "E o mare problemă pentru el"

Mihai Stoica Dragos Nedelcu farul FCSB Gica Hagi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Februarie 2022, 16:20
Data actualizarii: Sambata 19 Februarie 2022, 16:22

Dragoș Nedelcu (25 de ani), jucătorul care aparține de FCSB, a fost împrumutat în această iarnă la Farul Constanța.

Nedelcu a evoluat în prima parte a acestui sezon la Fortuna Dusseldorf, formație din Zweite Bundesliga, însă evoluțiile sale nu i-au convins pe germani, care au renunțat la serviciile internaționalului român după doar jumătate de sezon. 

Mihai Stoica: "Nedelcu era tot timpul folosit ba închizător, ba fundaș central"

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a oferit două motive pentru care Dragoș Nedelcu nu a reușit să confirme la formație bucureșteană - faptul că i s-a schimbat postul, fiind trecut în centrul defensivei, deși la bază este închizător, dar și faptul că nu ar fi primit suficientă încredere.

"La început jucase fundaș central la Dusseldorf, după nu mai juca deloc. Un jucător bun. Dacă cineva îi dă încredere lui Nedelcu, se poate baza pe el. Dacă simte că e la 'și alții', are o problemă. Și mai e o problemă mare pentru el. Tot timpul era folosit ba închizător, ba fundaș central. Nu s-a știut exact unde am avut nevoie de el. 

Asta e valabil și la Ovidiu Popescu, care suferă. A jucat pe toate pozițiile. Singura poziție pe care a jucat bine a fost cea de fundaș central. A jucat fără greșeală ca fundaș centraă, dar dacă-i ții pe doi dintre Vinicius, Cristea și Miron pe bancă și joci cu Ovidiu Popescu, toată lumea zice că nu se poate așa ceva. Toți critică. 

Hagi a făcut etapa trecută trei schimbări la pauză. Imaginați-vă ce era la noi, 'Gigi Becali s-a dezlănțuit' și așa mai departe. Nistor a fost înlocuit după ce fusese introdus la pauză. Ioniță, la Rapid, același lucru. La noi, toată lumea e umilită. Dar de ce să fie e umilit? E schimbat! Iar dacă echipa a câștigat, a fost bine", a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Nedelcu a evoluat ca mijlocaș defensiv atât în prima perioadă petrecută sub comanda lui Gică Hagi, cât și la FCSB, însă patronul Gigi Becali a decis la începutul anului 2020 să-l reprofileze și să-l utilizeze ca stoper.

"Pe Dragoș Nedelcu îl facem fundaș central! Avem prea mulți jucători la mijloc și trebuie să facem loc tuturor tinerilor.

Trebuie să joace fundaș central. Sunt sigur că poate. Are valoare. Vom vedea dacă ne înșelăm sau nu!", spunea Becali, în 2020.

De altfel, Gică Hagi a declarat recent că singura poziție în care îl vede pe Dragoș Nedelcu este cea de închizător.

"Nede a stat bine, e închizător bun, are pasă bună, are construcție bună, stă bine în teren. E mijlocaș, niciodată fundaș! Eu nu-l bag fundaș nici dacă mă bați. Manea e fundaș central, din punctul meu de vedere. Așa au crescut, eu îi cunosc bine. Nedelcu e mijlocaș central toată ziua și poate cel mai bun din România, se bate cu Tudor Băluță", declara Hagi.

Revenit la Farul, formație la care a crescut, Nedelcu a jucat deja în patru meciuri la formația lui Gică Hagi și a marcat un gol în meciul cu Academica Clinceni, scor 8-2.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!