Cosmin Olaroiu Superliga Cosmin Olăroiu

Mihai Stoica și Cosmin Olăroiu, poveste fabuloasă din sfertul UEFAntastic cu Rapid

Mihai Stoica și Cosmin Olăroiu au colaborat la FCSB, când au ajuns până în semifinalele Europa League.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 28 Decembrie 2021, 13:56
Data actualizarii: Marti 28 Decembrie 2021, 13:56

Povestea superbă din primăvara europeană a anului 2006 a fost marcată de o diublă românească în sferturile de finală ale Europa League, denumită atunci Cupa UEFA. Rapid și actuala FCSB se duelau într-o dublă ce îi oefrea unei echipe din România biletele către o semifinală europaneană.

Mihai Stoica era managerul general de la FCSB. Miza dublei era una mare, iar FCSB s-a calificat după două rezultate de egalitate: 0-0 în Ghencea și 1-1 în Giulești. Chiar și așa, tensiunea imensă l-a făcut pe Mihai Stoica să ceară câteva calmante.

Medicul Radu Paligora i-a dat lui Mihai Stoica mai multe calmante, iar mai apoi cel din urmă s-a dus la Olăroiu și i-a spus o replică care l-a lăsat uimit.

"A reprezentat cea mai mare performanţă a unei echipe româneşti. Noi aveam o absenţă mare, Iacob, iar Rapid arăta foarte bine. Cursa lui Opriţa din meciul tur... Pe Stancu l-a pierdut pe drum. Repriza a doua a meciului ăsta n-am putut s-o văd. Am stat pe bancă şi nu m-am putut uita la meci. Eu am făcut şi o mare tâmpenie, că eu înainte de meci efectiv nu am dormit câteva nopţi. În ziua meciului eram terminat.

I-am spus medicului Paligora <<Băi, doctore, dă-mi ceva>>. Eram la Oli în birou, mi-a dat un pumn de medicamente. Le-am luat pe toate şi, la un moment dat, am început să-i spun lui Oli <<Auzi, băi, Oli... Şi dacă nu ne calificăm, ce? Merge o echipă românească mai departe>>. 

Oli s-a uitat aşa la mine, ţin minte că fuma pe vremea aia... <<Aha, da>>. A deschis uşa şi a strigat <<Doctore!>>. A venit Paligora şi l-a întrebat <<Ce i-ai dat ăstuia? Uită-te la el. E prea zen>>. Doctorul a zis <<I-am dat nişte calmante, dar le ia la meci>>. Eu le luasem pe toate (n.r. - râde). 

Şi-au făcut efectul foarte devreme, nu aveam niciun fel de probleme, iar la meci am fost terminat. Pe final mă întreba Oli cât mai e şi i-am zis că nu ştiu. <<Uită-te la ceas>>. <<Nu mă uit>>. Am fost terminat. Aşa tensiune nu am simţit în viaţa mea, cred că am îmbătrânit 30 de ani la meciul ăla şi vă dau cuvântul meu de onoare că îmi pusesem în gând să mă las dacă nu ne califcam, a doua zi să mă las. Aşa eram eu ăla de atunci, acum mă gândesc că e o copilărie. Nu puteam trece peste eventualul eşec", a spus oficialul FCSB, la Telekom Sport.

Echipele de start în FCSB - Rapid 0-0

FCSB: Carlos - Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin - Nicoliţă, Rădoi, Paraschiv, Dică - Opriţa, A. Cristea

Rapid: D. Coman - Maftei, M. Constantin, Rada - Bădoi, Grigore, R. Stancu, I. Stancu - Buga, Moldovan, D. Niculae 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!