Mirel Radoi Fotbal intern Mirel Radoi

"Bun, dar cât ai vrea tu?" Rădoi a dat cărțile pe față și a spus cum a răspuns când a fost la negocieri

Mirel Rădoi a refuzat să mai fie selecționerul României.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 28 Decembrie 2021, 12:30
Data actualizarii: Marti 28 Decembrie 2021, 12:41

După ce a eșuat în preliminarii, nereușind să ducă naționala României în barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar, Mirel Rădoi a refuzat să își prelungească contractul cu selecționata tricoloră

Astfel, el a început discuțiile cu mai multe cluburi puternice, iar acum a dezvăluit cun decurg negocierile dintre el și un club. Rădoi a povestit ce este important pentru el în momentul discuțiilor, spunând că are o strategie de la care nu se abate niciodată.

Fostul selecționer susține că este mai puțin interesat de salariul său și ține cel mai mult ca echipa la care ajunge să beneficieze de o strategie de dezvoltare și o infrastructură adecvată. Astfel, Mirel Rădoi preferă să aștepte luni bune până a avea un contract, astfel încât să fie sigur că poate avea performanțe.

Am avut o discuţie cu un club în care şi ei au venit cu propunerea: 'bun, dar cât ai vrea tu, ce salariu ai avea, membrii câţi sunteţi în staff?'

Şi zic: 'ai plecat greşit cu mine, nu! Hai să vedem care e strategia, ce obiectiv aveţi'. Păi ăla... 'şi care e alt obiectiv intermediar?' Că trebuie să ai şi un obiectiv intermediar, secundar, până să ajungi la campionat, dacă vorbim de România, de exemplu, ca să iei campionatul trebuie să te califici în play-off.

Bun, în ce constă obiectivul ăsta secundar, adică aveţi o evaluare a jucătorilor, o strategie făcută, un sistem de joc, o idee de joc? Cu ce faceţi călătoriile, adică aveţi un grad de oboseala calculat, adică toate lucrurile astea, departementul medical, câţi sunteţi, cum lucraţi? Adică toate lucrurile astea trebuie pus cap la cap.

Evident că mi-ar trebui câteva zile la dispoziţie să mă gândesc ce aş putea să fac, că dacă mă duc undeva să accept doar de dragul de a accepta, că în continuare arde să antrenez şi să fiu prezent pe teren acolo, nu pot să o facă nici aşa, prefer să mai stau câteva luni până sunt sigur pe ce aleg.

Dar e clar că, oriunde te vei duce, indiferent de echipă, va fi o presiune, că ai la retrogradare, că eşti la mijlocul clasamentului, oricum la mijlocul clasamentului ai, că ţi-e frică pierzi câteva meciuri te întorci la retrogradare. La campionat, în play-off, în play-out, deci oriunde te-ai duce mereu va fi presiune, e clar”, a dezvăluit Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!