NEWS ALERT Mihai Pintilii n-a scăpat! Sancțiunea decisă de Comisia de Disciplină în cazul antrenorului de la FCSB

mihai pintilii FCSB Lucian Burchel Superliga
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 22:29
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 22:37

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a sesizat Comisia de Disciplină a FRF, la începutul acestui an, vizavi de faptul că Mihai Pintilii își asumă funcția de antrenor principal la FCSB deși nu deție o licență PRO.

Comisia de Diciplină a analizat speța, iar potrivit gsp.ro, a luat și o decizie în acest caz: Pintilii va fi suspendat pentru patru etape.

În consecință, antrenorul din umbră al FCSB-ului nu va avea voie să stea pe bancă la ultimele trei meciuri pe care vicecampioana le mai are de disputat în sezonul regulat și nici în primul meci din playoff.

Lucian Burchel l-a reclamat pe Mihai Pintilii la Comisii

La finalul anului trecut, Burchel a reclamat la Comisia de Disciplină a FRF faptul că Mihai Pintilii ocupă postul de principal la FCSB, după ce echipa a plecat în cantonament fără „principalul” din acte: Leo Strizu.

„Mihai Pintilii e un antrenor cu potenţial şi arată lucrul ăsta, dar are doar potenţial de antrenor. La potenţialul ăsta trebuie ca, prin studii şi calificări, să adauge cunoştinţe şi experienţă. Ăsta e procesul: studiem, punem în practică ce am învăţat, apoi dobândim experienţă.

Mihai şi-a pierdut controlul aseară! A arătat că nu-şi poate controla emoţiile. Echipa condusă de Leo Strizu a câştigat, e important pentru FCSB. Nu pot comenta ce spune un delegat, la emoţii. Asemenea lucruri nu mă ating.

Cu aceste declaraţii, Pintilii şi-a făcut foarte mult rău. Vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Consideră că, dacă se vehiculează numele lui, este şi urmărit, ceea ce nu este adevărat. El a fost ajutat de FRF, să obţină o calificare. În doi ani va dobândi o calificare de antrenori, la intervenţia FRF.

Având în vedere calitatea lui la FCSB şi faptul că a vorbit în numele clubului, declaraţiile reprezintă un subiect pentru Comisia de Disciplină. Ambele părţi sunt analizate la un astfel de moment. Leo Strizu trebuie să susţină conferinţele de presă, conform regulamentului. Doar antrenorul principal poate vorbi! Dar şi clubul e responsabil, nu doar Pintilii.

Discutăm cu juriştii noştri, să vedem ce există la regulament cu privire la stagiul de pregătire şi la antrenamente în cazul antrenorilor. Pintilii trebuie să respecte legea şi să-şi ia licenţa PRO. El nu are voie să se rupă de legislaţia din România. Dar nu Pintilii este principalul vinovat, ci clubul FCSB. Pintilii şi FCSB pot ajunge la Comisia de Disciplină, vom vedea”, a spus Lucian Burchel, în ianuarie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!