Emeric Jenei FCSB Gigi Becali mihai pintilii Superliga

Sfaturile lui Emeric Jenei pentru Gigi Becali și Mihai Pintilii pentru ca FCSB să câștige titlul! 

Emeric Jenei a analizat lupta la titlu din acest sezon și a nominalizat două echipe care o pot încurca pe FCSB. Totodată, antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua București a avut și un sfat pentru Mihai Pintilii.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 18:47
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 18:49

Emeric Jenei (85 ani) consideră că în sezonul 2022-2023, se vor bate trei echipe pentru mult râvnitul titlu: Farul Constanța, CFR Cluj și FCSB. 

„Am aceeaşi părere ca mulţi alţii. Şi anume, lupta pentru titlu se va da între trei echipe, Farul, CFR Cluj şi FCSB. Detaliile vor face departajarea în cele din urmă!”, a declarat Emeric Jenei pentru PlaySport

Sfaturile lui Emeric Jenei pentru FCSB 

Antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua București în 1986 o sfătuiește pe FCSB să fie mai prudentă pe finalurile de meci. Emeric Jenei îi recomandă lui Mihai Pintilii (38 ani) să-și îndemne elevii să atace pe tot parcursul jocului, pentru a nu le mai da posibilitatea adversarilor să se apropie de poarta lui Ștefan Târnovanu (22 ani). 

„Echipa, jucătorii trimişi în teren, trebuie să înţeleagă unde au greşit şi să nu mai repete circumstanţele în urma cărora au avut de înfruntat pierderi de puncte. Calitatea echipelor pare destul de echilibrată. Iar în acest caz voinţa fiecăruia va face diferenţa. Ca atare, întreaga echipă trebuie să încerce să altceva, ca să nu mai ia gol.

Nu doar apărarea sau mijlocaşii. Toţi. Cum pot face asta? Simplu! Nu-i mai permiţi adversarului să te atace. Trebuie să inversezi mersul lucrurilor şi să te forţezi ca finalurile de meci să te surprindă în atac.

Nu intru în amănunte pe care le ştie toată lumea! Dar există un antrenor! El trebuie să fie atent la mersul echipei. Să strige la jucători, să încerce să remedieze ceea ce nu funcţionează în orice pauză pe care jocul i-o permite. Fie în minutul 5, fie în minutul 95!”, a mai spus Emeric Jenei. 

După 26 de etape, clasamentul este condus de Farul Constanța, cu 55 de puncte. Echipa pregătită de Gică Hagi (58 ani) este urmată de CFR Cluj, cu 53 de puncte, în timp ce FCSB ocupă poziția a treia, cu 48 de puncte. 

Victor Pițurcă o include și pe Universitatea Craivoa în lupta la titlu 

Fostul selecționer anticipează o luptă în patru pentru titlu, cu Farul, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Victor Pițurcă (66 ani) nu a nominaizat-o și pe Rapid, care se află acum pe poziția a patra în Liga 1, la doar două puncte în spatele lui FCSB.

„Cred că FCSB-ul e în continuare în lupta la titlu, chiar și Craiova. Nu e diferență mare ca valoare. Eu cred că FCSB-ul ar avea cel mai bun lot.

O echipă care joacă la un nivel bun poate să învingă orice echipă din campionatul nostru. Eu cred că bătălia se va duce în patru: Farul Constanța, Clujul, FCSB și Craiova. Oricare dintre aceste echipe, dacă prinde un culoar bun și câștigă meci de meci, poate să câștige acest campionat”, a spus Victor Pițurcă pentru știrile PRO TV și Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!