VIDEO Marius Șumudică, declarație în forță înainte de Israel - România: "S-au așezat astrele"

Marius Șumudică (52 de ani) se află la Gaziantep din septembrie 2023, unde mai are contract până la finele sezonului actual.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 16:59
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 16:58

România o va întâlni pe Israel sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe „Pancho Arena”, în Ungaria. Partida va fi LIVE TEXT pe www.sport.ro și va conta pentru a noua etapă din Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Marius Șumudică, declarație în forță înainte de Israel - România: "S-au așezat astrele"

Antrenorul a subliniat că își dorește din tot sufletul ca tricolorii să obțină calificarea la turneul final din vară și a precizat că toate drumurile duc spre Campionatul European găzduit de Germania.

Ultima dată când tricolorii au ajuns la EURO a fost în 2016, sub comanda lui Anghel Iordănescu. Atunci, reprezentativa a părăsit competiția încă din grupe, unde a strâns un singur punct în trei meciuri.

„E important pentru România, pentru noi, pentru mine ca antrenor în străinătate. Îmi doresc ca Edi să se califice și îmi doresc ca toată suflarea fotbalului românesc să se bucure de această calificare, indiferent cum o obții. 

E adevărat că am avut toate ingredientele să facem o mâncare foarte bună, tot ceea ce ne-a trebuit referitor la arbitraje, referitor la ce s-a întâmplat meci de meci, cu ghinioanele echipelor adverse. 

Eu cred că dacă jucam meciul în Israel era mult mai greu, mult mai multă presiune. S-au cam așezat astrele. Nu îmi place să zic asta, că s-au mai așezat o dată astrele și în loc să merg la Rapid s-au așezat să plec în Turcia, dar cred că s-au cam așezat astrele ca România să se califice”, a spus Marius Șumudică.

Cum arată clasamentul grupei României din preliminariile EURO 2024

România va fi la mâna ei pentru a obține mult râvnita calificare la turneul final. Tricolorii se situează în acest moment pe locul doi cu 16 puncte, după opt etape. Trupa lui Edward Iordănescu a înregistrat patru victorii și patru rezultate de egalitate, asemenea elvețienilor.

  1. Elveția - 16 puncte
  2. România - 16 puncte
  3. Israel - 12 puncte
  4. Kosovo - 10 puncte
  5. Belarus - 6 puncte
  6. Andorra - 2 puncte
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!