Max Verstappen Bogdan Cosma Cristofor Sporturi

Un român s-a luat 'la întrecere' cu Max Verstappen

Olandezul a reușit un record uluitor în 2023, având un procent incredibil de 85 la sută de curse câștigate din cele la care a participat, înainte de finalul de stagiune de la Abu Dhabi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 16:48
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 17:12

Un pilot român s-a apropiat și el de pilotul Red Bull, cu 21 de curse în care a triumfat din 31 la care a participat.

Sezonul de F 1 a fost dominat de o manieră incredibilă de Max Verstappen, pilotul olandez reușind să se impună în 17 curse din 20 la care a participat. 

Astfel, el a bifat un procent record de câștiguri: 85 la sută! Rezultatul reușit de olandez nu a mai fost egalat în trecut, nici Schumacher, Hamilton sau Vettel nefiind capabili de un procent atât de ridicat. 

Performanța lui Verstappen o depășește pe precedenta, cea a pilotului Ferrari Alberto Ascari, care în 1952 reușea o cotă de 75 la sută. Atunci, acesta câștiga șase curse din nouă. Chiar dacă nu se va impune în ultima etapă de la Abu Dhabi, Max va rămâne deținătorul recordului legat de procentul curselor câștigate din câte a participat. El ar rămâne cu 77,3 la sută.

Un român de succes din karting s-a luat la întrecere cu Max în acest sezon.

Bogdan Cosma Cristofor (12 ani) a izbutit un sezon incredibil. În cursele interne, 13 la număr (7 - Campionatul Național și Cupa României și 6 în Romanian Karting Masters), pilotul Gulstar s-a impus în toate reușind astfel să bată recordul lui Max Verstappen.

În competițiile externe, Bogdan a participat în 18 curse obținând un palmares de top: 8 locuri 1, 4 locuri 2, 3 locuri 3. Astfel, per total puștiul elev la International School of Bucharest, a reușit un procent de 68 la sută de victorii din cursele la care a participat, 31 în total. 

5 trofee de marcă a reușit Bogdan în acest sezon: WSK Open Series, WSK Euro Series, Mondialul de Rok, Mondialul de IAME și Night Race IAME. Lor li se adaugă si titlurile de Campion Național Mini FRK și Campion Național Mini RKM și Cupa României

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!