INTERVIU Marius Măldărășanu anunță un Hermannstadt mai puternic: "Problemele sunt istorie". Ce se întâmplă cu Daniel Paraschiv

Marius Maldarasanu Hermannstadt interviu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2023, 18:26
Data actualizarii: Vineri 15 Septembrie 2023, 18:26

Managerul lui Hermannstadt, Marius Măldărășanu (48 de ani), este al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Gheorghe Hagi (58 de ani). Amândoi au fost instalați în vara anului 2021.

  • Hermannstadt ocupă locul 8 în Liga 1, cu 9 puncte acumulate în primele opt etape. În această rundă, sibienii vor primi vizita celor de la FC Voluntari. 

Hagi și Măldărăşanu, cei mai longevivi antrenori din Liga 1

Sport.ro: Dumneavoastră și Gheorghe Hagi sunteți cei mai longevivi antrenori din Liga 1. La Farul situația este mai simplă, întrucât domnul Hagi e implicat total în acel club. Care este secretul dvs?
Marius Măldărășanu: Nu m-am gândit la asta, dar e un lucru pozitiv. Nu exista un secret, din punctul meu de vedere, dar cred că răspunsul cel mai potrivit îl au patronii.

În ultima perioadă Hermannstadt a avut prestații remarcabile pe teren, dar a suferit din cauza situației financiare. Un exemplu fiind depunctarea din sezonul precedent. Ce perspective există acum la Sibiu?
Din punctul meu de vedere, ce a fost anul trecut este istorie. Da, au fost probleme. Suntem un club în insolventă, dar asta se va face treptat și bine gândit. Cred că trebuie să ne facem treaba din punct de vedere sportiv și cu siguranță și cei care se ocupă de administrativ știu ce au de făcut.

Avertisment pentru Adrian Petre

Adrian Petre era văzut la un moment drept următorul atacant al echipei naționale, însă se pare că experiența de la FCSB l-a afectat destul de mult. Ce așteptări aveți de la el?
Nu știu dacă l-a afectat neapărat experiența de la FCSB. A avut o perioadă grea nejucând în Grecia, e adevărat. În momentul în care mi-am dat acordul să vină la noi, m-am bazat pe dorința lui de a reveni. Nu vreau să dezvolt foarte mult acest subiect, dar îi va fi foarte greu datorită concurenței de pe postul său.

Daniel Paraschiv a spus recent "trec anii peste mine și risc să mă plafonez". Cât timp credeți că va mai sta la Hermannstadt? 
Știu că 'Para' vrea să meargă la o echipă mult mai bună sau într-un campionat puternic. A avut o ofertă foarte bună iarna trecută de la Dinamo Kiev, dar a refuzat-o. Acum trebuie să aibă un parcurs bun cu echipa noastră. În momentul în care ești sus în clasament, toți ochii sunt asupra ta. Când ești jos în clasament, e invers. Atunci când va veni momentul său să plece, cu siguranță o va face. Eu mă bucur că îl antrenez și că este în continuare lângă noi.

Kevin Ciubotaru a fost aproape de Dinamo, dar până la urmă a ajuns la Sibiu. Cum l-ați convins?
Din câte știu, tatăl lui ar fi dinamovist și l-a îndrumat spre Dinamo. Acolo au întârziat lucrurile, dar asta nu ne privește pe noi. Nouă ne-a fost propus și ne-am interesat despre el, dar decizia să vină la noi a fost a lui. Este un copil talentat și în viitorul apropiat îl vom arunca și pe el în luptă. Are unele lucruri de pus la punct din punct din vedere tactic.

Fundaș stânga de meserie, Kevin Ciubotaru (19 ani) s-a școlit în academia clubului Rangers. El a fost în discuții cu Dinamo, dar în cele din urmă a ales să semneze cu Hermannstadt. Tânărul jucător a mai pe la Rapid Viena și Parma.

Raul Opruț poate să devină o prezență constantă la națională după acest transfer la Kortrijk?
Nu am mai vorbit cu el în ultimul timp. Știu că nu a jucat în ultimele meciuri. El și-a dorit foarte mult să plece, dar ca să joci pentru echipa națională, trebuie să joci la echipa de club. Știu că este în vizorul echipei naționale. 

"E un semnal de alarmă pentru tineri faptul că Săpunaru încă joacă"

Rapid ar putea câștiga titlul în acest sezon?
Rapid este o echipă bună, cu un antrenor foarte bun. Strategia lor este una corectă, făcută pas cu pas. Am înțeles că obiectivul lor este clasarea pe podium și cred că este un obiectiv realizabil.

Fost mijlocaș, Măldărășanu a fost legitimat la Rapid între 1998 și 2008. În 2003 a fost împrumutat la Beșiktaș. El are în palmares două titluri cu Rapid, în 1999 și 2003.

Fostul dvs. coleg Daniel Pancu a devenit noul selecționer al României U21. Ce urmează pentru antrenorul Marius Măldărășanu?
În trecut au fost discuții referitoare pentru un post de selecționer U21. Am răspuns atunci ce susțin și în prezent că îmi place să antrenez zilnic.

Cristi Săpunaru ar putea să fie un antrenor de succes?
Cristi este un punct de sprijin în vestiar datorită experienței. Faptul că joacă la vârsta asta nu este o surpriză, iar acest aspect este un semnal de alarmă pentru fotbaliștii tineri. Săpunaru va juca în continuare fotbal cât timp consideră el că poate. Dacă vrea să devină antrenor? Nu știu dacă își dorește, dar dacă da atunci îi recomand să înceapă meseria de jos.

Bilanțul de la Hermannstadt

Marius Măldărășanu a condus-o pe Hermannstadt în 84 de meciuri oficiale. Cu el la timonă, gruparea din Sibiu a câștigat 40 de jocuri, a obținut 24 de remize și a suferit 20 de înfrângeri.

Media de puncte a echipei în mandatul lui Măldărășanu este de 1.71 puncte/meci.

În ultimii doi ani, Hermannstadt a înscris 133 de goluri și a încasat 85.

Marius Măldărășanu este antrenorul care a ajutat-o pe Hermannstadt să revină în Liga 1, la finalul sezonului 2021/2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!