Marco Dulca nu se lasă! Cu ce echipă a început să negocieze după ce a plecat de la FCSB

FCSB marco dulca Superliga Superliga Marco Dulca
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 18:52
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 18:52

Fotbalistul a părăsit gruparea „roș-albastră” la începutul lui ianuarie 2023.

Marco Dulca a bifat doar 13 apariții în echipamentul FCSB-ului de când finanțatorul Gigi Becali a plătit pe el 250.000 euro fostei echipe, Chindia Târgoviște.

Marco Dulca nu se lasă! Cu ce echipă a început să negocieze după ce a plecat de la FCSB

Chiar și așa, Marco Dulca ar putea reveni la Chindia. Închizătorul a evidențiat faptul că a discutat deja cu conducerea clubului și că ar fi dispus să revină la Târgoviște.

„Am discutat cu cei de la Chindia. Le-am zis că aș fi dispus să mă întorc până în vară. A rămas că ne vom auzi săptămâna asta. Din câte am discutat, nu sunt probleme. A rămas că ne auzim să discutăm despre contract. 

Au fost și ei dispuși să semnez până în vară. Aș fi vrut să fiu în cantonamentul din Antalya cu echipa, dar am întâmpinat o problemă și nu am reușit să ajung.

Am plecat de la FCSB cu gândul de a juca pentru că nu îmi plăcea situația de acolo. Nu vreau să fiu un jucător care să stea pe bancă și să ia bani. Nu am mers acolo pentru bani”, a precizat Marco Dulca, potrivit Digi Sport.

De ce a plecat Marco Dulca de la FCSB? Mihai Stoica a oferit patru motive

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a oferit patru motive pentru care clubul a decis să renunțe la Marco Dulca, principalul fiind acela că echipa are numeroase variante pentru postul de mijlocaș central.

"1. Poziția de mijlocaș central este acoperită de Șut și Edjouma în sistemul 433. Internaționalul macedonean - de Nord - Nikolov (titular în barajul în care Macedonia - de Nord - a eliminat Italia la Palermo) poate juca și el închizător.

2. În eventualitatea în care - forțați de multitudinea de soluții din atac - vom schimba sistemul în 442 (care e un 424 ce vrea să pară mai echilibrat) și va fi nevoie de doi mijlocași centrali, lotul nostru oferă destule variante : Șut, Edjouma, Olaru, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, chiar Ovidiu Popescu sau Cristea (pe care Edi în vară l-a văzut cel mai bun jucător român exact pe această poziție).

3. Am citit comentarii legate de vârstă, Dulca fiind încă perceput ca un jucător de perspectivă la 23 ani. Subscriu. Doar că, printre jucătorii pe care i-am împrumutat și care revin în iunie sunt 4 mijlocași centrali : Lixandru (21), Perianu (20) Ciuciulete (19) și Pandele (19). Cine n-a auzit de ultimii doi, să-și descarce Franța - România Euro U19. Sigur, titularul postului este mai în vârstă decât Dulca. Cu 11 zile. Cât cantonamentul nostru din Turcia.

4. E simplu să ai câte 3-4 jucători pe o poziție pentru a crea o concurență sportivă acerbă, doar că se resimte acut în fondul de salarii, componenta exercițiului financiar care duce la îndatorarea cluburilor față de investitori, uneori chiar la insolvență/faliment (vezi cluburi de tradiție, concitadine, chiar foste campioane)", a scris Mihai Stoica.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!