De ce a plecat Marco Dulca de la FCSB? Mihai Stoica a oferit patru motive

marco dulca FCSB Mihai Stoica Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 18:15
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 18:11

Marco Dulca (23 de ani) și-a reziliat contractul cu FCSB zilele trecute, la cinci luni după ce era cumpărat de vicecampioana României.

Cumpărat de FCSB în august, de la Chindia, pentru 250.000 de euro, Dulca a prins doar 13 meciuri oficiale în tricoul vicecampioanei - 416 minute, în total. Prestațiile sale nu l-au convins pe Gigi Becali, care a anunțat public în mai multe rânduri că vrea să scape de mijlocașul născut în Coreea de Sud.

De ce a plecat Marco Dulca de la FCSB? Mihai Stoica a oferit patru motive

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a oferit patru motive pentru care clubul a decis să renunțe la Marco Dulca, principalul fiind acela că echipa are numeroase variante pentru postul de mijlocaș central.

"1. Poziția de mijlocaș central este acoperită de Șut și Edjouma în sistemul 433. Internaționalul macedonean - de Nord - Nikolov (titular în barajul în care Macedonia - de Nord - a eliminat Italia la Palermo) poate juca și el închizător.

2. În eventualitatea în care - forțați de multitudinea de soluții din atac - vom schimba sistemul în 442 (care e un 424 ce vrea să pară mai echilibrat) și va fi nevoie de doi mijlocași centrali, lotul nostru oferă destule variante : Șut, Edjouma, Olaru, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, chiar Ovidiu Popescu sau Cristea (pe care Edi în vară l-a văzut cel mai bun jucător român exact pe această poziție).

3. Am citit comentarii legate de vârstă, Dulca fiind încă perceput ca un jucător de perspectivă la 23 ani. Subscriu. Doar că, printre jucătorii pe care i-am împrumutat și care revin în iunie sunt 4 mijlocași centrali : Lixandru (21), Perianu (20) Ciuciulete (19) și Pandele (19). Cine n-a auzit de ultimii doi, să-și descarce Franța - România Euro U19. Sigur, titularul postului este mai în vârstă decât Dulca. Cu 11 zile. Cât cantonamentul nostru din Turcia.

4. E simplu să ai câte 3-4 jucători pe o poziție pentru a crea o concurență sportivă acerbă, doar că se resimte acut în fondul de salarii, componenta exercițiului financiar care duce la îndatorarea cluburilor față de investitori, uneori chiar la insolvență/faliment (vezi cluburi de tradiție, concitadine, chiar foste campioane)", a scris Mihai Stoica.

Marco Dulca a fost crescut la U Cluj și Swansea. În 2019 a revenit în România și a mai jucat pentru FC Viitorul, Chindia Târgoviște și FCSB.

  • 800.000 de euro valorează în prezent fostul internațional U21, potrivit Transfermarkt.

Marco Dulca, la Chindia Târgoviște sau în străinătate

În România, Marco Dulca poate să mai joace doar la Chindia Târgoviște, însă tatăl spune că formația dâmbovițeană nu este singura variantă, existând interes și de la anumite cluburi din străinătate.

"Chindia este una dintre variante. Sigur, în țară doar la Chindia se poate întoarce. Sunt ceva semnale din străinătate. Cam puține, dar vom analiza până mâine, poimâine, cel târziu, și vom lua o decizia împreună", a spus Cristi Dulca, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!