"Lovitura decisiva" anuntata de UEFA la Dinamo! Cel mai curajos proiect din Romania a ajuns cunoscut de azi in toata Europa

Autor: Sport.ro
Marti 25 Martie 2014, 17:06

	"Lovitura decisiva" anuntata de UEFA la Dinamo! Cel mai curajos proiect din Romania a ajuns cunoscut de azi in toata Europa

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, miercuri 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

Tinerii sunt la putere in Romania. Daca acum cativa ani vorbeam despre "pianisti" si cei care cara pianul, acum avem trupa "Boys to men", asa cum o numeste UEFA. Copiii Stelei si ai lui Dinamo incep sa prinda forta, sa devina decisivi si sa arate ca adevarati barbati pe teren. UEFA a realizat astazi un material despre politica lui Dinamo de a creste si promova tineri, dar si modul in care Steaua, liderul din Liga I, a raspuns acestei provocari.

CITESTE SI: Exclusiv www.sport.ro: Care sunt secretele din spatele academiei lui Dinamo

"A patra in Romania si la 19 puncte in spatele rivalei Steaua, din exterior pare ca Dinamo are un alt sezon in care subperformeaza, dar schimbarea este aproape. A doua dupa Steaua ca prestigiu in Romania, Dinamo a castigat ultimul trofeu in 2007, iar ultima Cupa in 2012."

"Pentru Negoita, care a ajuns actionarul majoritar anul trecut, aceste cifre sunt inacceptabile. Raspunsul sau a fost sa numeasca un nou antrenor si sa promoveze multi tineri in prima echipa. Nu a fost ceva simplu, dar Negoita are incredere, spunand ca "sezonul viitor Dinamo se va bate la titlu." Schimbarea a fost dramatica, Flavius Stoican a fost numit la conducerea echipei si niciunul dintre jucatorii sai de baza nu are peste 30 de ani: Balgradean are 26, Grigore 27, Rus 28, Rotariu si Serban au 18, Matei are 22, iar Buia are 19."

"In acest sezon, Dinamo a avut si cateva rezultate remarcabile, cum ar fi egalul cu Steaua in Ghencea."

"La Steaua, si Reghecampf le-a dat tinerilor o sansa. Stanciu are 20 de ani, Tarnovan are 18, iar Valceanu 16. "Robert este un jucator bun, cu mare potential", l-a caracterizat Reghecampf. "Trebuie sa ii oferim cele mai bune conditii sa creasca. Trebuie sa invete si sa se inconjoare de oameni care iubesc Steaua si care vor ce e mai bun pentru acest club. Acum este un copil, dar trebuie sa avem rabdare cu el.""

"Acest gen de abordare catre tineri ar putea fi pentru Dinamo lovitura decisiva in viitor.", scrie UEFA.

Florin Cîțu: Fără mască pe plajă, la 1 iunie. A doua etapă de relaxare de la 1 august
BRAT
Modifică setările cookies