Liga 1

LEUL care valoreaza TREI MILIOANE DE EURO! Care este lista REALA a datoriilor pe care Ionut Negoita o lasa viitorilor investitori de la Dinamo

Investitorii care planuiesc sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni detinut de Ionut Negoita se vor confrunta cu datorii uriase ale lui Dinamo. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Mai 2020, 23:34
Data actualizarii: Duminica 03 Mai 2020, 23:35

Desi este dispus sa vanda clubul in schimbul unui leu, Ionut Negoita lasa viitorilor investitori de la Dinamo datorii mari, pentru unele dintre ele termenul de plata fiind extrem de aproape. 

Conform dezvaluirilor din Gazeta Sporturilor, suma totala a datoriilor clubului depaseste 3 milioane de euro. Sursa citata a alcatuit o lista a tuturor datoriilor care trebuiesc achitate la club.

950.000 de euro catre societatile detinute chiar de Ionut Negoita. Suma s-a cumulat din facturile emise de societatile patronului catre club, dupa ce a fost platita cazarea fotbalistilor si mancarea, de-a lungul timpului. 

550.000 de euro la ANAF. Datoria a fost esalonata de catre fisc pana pe 15 martie 2022.

500.000 de euro catre jucatorii din lotul echipei, care nu si-au primit salariile inca din luna ianuarie, unii dintre ei din decembrie. Salariile pe anul trecut au fost achitate din banii stransi de suporterii dinamovsti. 

500.000 de euro catre diferiti furnizori ai clubului 

380.000 de euro catre Peluza Catalin Haldan. Suma stransa de suporteri pentru a achita datoriile clubului de anul trecut si pentru a primi licenta pentru sezonul urmator. 

110.000 de euro tot catre ANAF, datorii curente, nesalonate. Banii reprezinta contributiile pentru lunile martie si februarie si trebuiesc achitati acum. 

100.000 de euro sunt salariile staff-ului tehnic. 

80.000 catre societatea lui Oprisan, din Focsani, specializata in montarea si intretierea gazonului. Firma lui a lucrat la baza de pregatire de la Saftica. 

50.000 de euro pentru conducerea administrativa, salariile pentru lunile februarie si martie. Personalul administrativ a fost bagat in somaj tehnic, cu exceptia directorului general al clubului, Balanescu, cel care trebuia sa semneze pentru dosarul de obtinere a licentei si a contabililor. 

15.000 de euro catre Florin Prunea. Presedintele lui Dinamo nu si-a primit salariul din luna noiembrie, iar acum a fost bagat si el in somaj tehnic de catre club. 

La aceasta lista s-ar mai adauga si o datorie mare, in valoare de un milion de euro catre Vasile Siman, pentru transferul lui Ionut Serban. "Cainii" sunt obligati sa plateasca suma aceasta indiferent de modul in care jucatorul pleaca de la club. 

 

Negoita ar urma sa primeasca bani din drepturile TV din sezonul urmator

 

Conform Gazetei Sporturilor, patronul lui Dinamo a incasat cea mai recenta rata din drepturile TV, aproximativ 400.000 de euro si va primi garantat si prima rata din sezonul viitor. De asemenea, clubul ar mai avea de incasat aproximativ 100.000 de euro, suma care va ajunge tot la Ionut Negoita. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies