Claudiu Keseru Superliga Claudiu Keșeru

Claudiu Keșeru, despre marele regret al carierei: ”Îmi vine să-mi dau două palme!” Cum a ratat transferul la Arsenal

Claudiu Keșeru este unul dintre cei mai constanți atacani din fotbalul românesc.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 30 Iulie 2022, 08:37
Data actualizarii: Sambata 30 Iulie 2022, 08:37

Fotbalistul ajuns la 35 de ani s-a transferat la UTA Arad în această vară, la echipa din orașul său natal, după ce a plecat de la FCSB. Atacantul a avut o carieră de invidiat pentru fotbaliștii români din ziua de azi, însă nu a reușit să se aproprie de ”elita fotbalului internațional”.

Claudiu Keșeru, urmărit de Arsene Wegner
 

Claudiu Keșeru a recunoscut că, atunci când avea 19 ani, acesta a fost urmărit de Arsenal, la comanda marelui Arsene Wegner. 

De asemenea, fotbalistul a povestit și o discuție avută câțiva ani mai târziu de la acel moment, după un meci în care Ludogorets s-a duelat cu Arsenal. La finalul partidei, acesta a mers să îl salute pe marele antrenor francez. A rămas surprins când Wegner i-a spus că îl știe și să l-a urmărit în trecut.

Momentul cel mai greu a fost după ce am semnat cu Nantes. l-au chemat și pe părinții mei acolo. Antrenorul meu din acel moment s-a ocupat de părinți, le-a prezentat baza de pregătire. După două zile, ar fi trebuit să se întoarcă în țară, aveau avion la ora 5 dimineaţa. Eu aveam 16 ani și jumătate. La 9 m-am trezit la hotel, ei nu mai erau acolo. M-a pufnit plânsul și mi-am dat seama că sunt singur. Am zis: ‘acum să vedem cine câștigă, viața sau eu’. Ori cedez și mă întorc cu coada între picioare, ori reușesc.'

Mă lamentam când nu jucam sau nu eram luat la prima echipă. Mergeam la echipa a doua, dar eram dezamăgit că nu am prins lotul la prima echipă. Mă măcinau nişte gânduri infantile. Azi îmi vine să-mi dau două palme şi să spun: ‘ce prost ai fost’. Când l-a trimis Arsene Wenger pe Gilles Grimandi să mă supervizeze la Nantes, aveam 19 ani.

În 2016, când am jucat contra lui Arsenal, cu Ludogoreţ, Arsene Wenger a venit lângă mine, m-a salutat şi mi-a zis: ‘Bună, Claudiu. Ştiu că l-am trimis pe Gilles să te supervizeze’. Şi mi-a zis şi anul când s-a întâmplat”, şi-a adus aminte Claudiu Keşeru, la SuperLiga Show.
 


Ludogorets Razgrad (243 meciuri/139 goluri), Angers (124/42), Nantes (97/16), FCSB (67/33), Bastia (18/1), Libourne (17/11), Tours (12/7), Al-Gharafa (9/9), UTA Arad (2/0) și FC Bihor Oradea (0/0) sunt echipele pentru care a evoluat Keșeru în cariera sa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!