Xian Emmers Belgia curs psiholog karate Rapid Superliga

EXCLUSIV Jucătorul neobișnuit al Rapidului: nu bea deloc alcool, studiază să devină psiholog și are nume ales din filme cu karate

Una dintre vedetele giuleștenilor este un fotbalist original. 
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 19:34
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 19:34

Xian Emmers (23 de ani), mijlocașul ofensiv al Rapidului, este fiul lui Marc Emmers (56 de ani), un mare fotbalist belgian, care a evoluat la Mechelen, Anderlecht, Perugia și Lugano, dar și pentru naționala Belgiei la CM 1990 și CM 1994.

Crescut la academiile lui Genk și Inter Milano, el a mai evoluat la Cremonese, Beveren, Almere City și Roda Kerkrade, semnând în această vară cu Rapid, pentru care a evoluat deja în 7 meciuri și a înscris 3 goluri, inclusiv o superbă reușită în partida cu Hermannstadt, care a adus toate cele trei puncte. Xian este un fotbalist atipic, care nu bea alcool, studiază pentru a obține o diplomă în psihologie și are un nume cu rezonanță asiatică, deloc comun în Belgia.   

Mama sa a ales numele Xian, după vizionarea unui film cu karate

"Numele Xian este neobișnuit pentru Belgia. Mama mea urmărea un film și era acolo un actor cu numele Xian. I-a plăcut cum sună și de acolo vine numele meu. Cred că era un film cu karate. 

În afara fotbalului, fac un curs de psihologie la distanță. E o pasiune, cred că e un lucru bun pentru cariera mea. Sunt foarte interesat de acest domeniu, ce poate mintea să facă este un lucru incredibil. Poți privi același lucru din mai multe unghiuri.

Dacă privești dintr-o postură negativă, rezultatul va fi negativ. Dacă ești pozitiv și încerci să găsești soluții... Eu chiar mă ghidez după motto-ul 'gândește-te la soluție, nu la problema'. Dacă nu mă făceam fotbalist, eram psiholog. Acum lucrez să am o altă variantă în afară de fotbal. Ceva cu care să mă ocup după ce cariera de fotbalist se va termina.  

Nu bea bere și nici apă minerală, dar e fan jocuri video 

Vin din Belgia, țara unde berea este o religie, dar nu sunt un cunoscător. Sincer, nu beau alcool. Nu pot să zic nimic despre berea românească. Nu beau nici apă minerală, pentru că nu îmi place. Beau doar apă normală și alte băuturi, dar nu alcool.

În timpul liber vorbesc cu prietenii, încerc să am o viață socială în afară de fotbal. Mai ies în oraș cu coechipierii sau cu oameni din afara clubului. Sunt aici singur, câteodată părinții mei mă vizitează. În rest, mă uit la filme, mă joc cu prietenii pe PlayStation. Fac lucruri obișnuite, nu am niciun hobby mai original. Sper doar că sunt un fotbalist mai bun pe gazon decât la consolă", a conchis amuzat Xian Emmers pentru Sport.ro.

Foto - Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies