yuri CFR Cluj gaz metan ilie poenaru Superliga

EXCLUSIV Ilie Poenaru cere schimbarea regulamentului, după ce Yuri a fost transferat de CFR Cluj în ziua meciului direct

Fundașul central Yuri Matias (27 de ani) a fost transferat de CFR Cluj, de la Gaz Metan Mediaș.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Februarie 2022, 12:30
Data actualizarii: Duminica 13 Februarie 2022, 12:32

Ilie Poenaru, antrenorul lui Gaz Metan, susține că Yuri a fost ofertat de CFR Cluj chiar în ziua în care fundașul ar fi trebuit să fie titular împotriva campioanei. Având în vederea situația creată, brazilianul a cerut să nu joace pentru a nu da naștere unor speculații.

Ilie Poenaru cere schimbarea regulamentului

Tehnicianul consideră că este o lipsă de fair-play din partea lui CFR Cluj, iar regulamentul ar trebui schimbat și astfel de mutări să nu fie posibile înaintea unui meci direct.

"Frustrant. Nu mi se pare normal cum se procedează. Yuri e un jucător foarte bun, care poate juca la primele trei din țară în orice moment. Are o poveste de viață incredibilă, are nevoie de stabilitate, să fie cu banii la zi. La el acasă nu este ușor și i-am promis că, atunci când va primi o ofertă bună, îl voi lăsa să plece. Această ofertă a venit, dar, din păcate, așa cum se procedează la noi, se face oferta cu o zi înainte de meci.

De ce n-ai făcut-o înainte, cu săptămâni înainte, cum ai făcut cu Roger și Braun? De ce o faci în seara meciului? Eu înțeleg că oferta pentru club a fost făcută cu o săptămâna înainte, dar noi am răspuns după câteva zile că nu suntem de acord. Iar el primește oferta cu o seară-două înainte.

Se pune o presiune mare pe el, primește tot felul de telefoane înainte de meci. La prânz vine la mine și îmi spune că nu poate, că e căzut total mental. "Dacă voi greși, dacă fac un penalty, dau pe lângă ea, toată țara va scrie că Yuri și-a făcut datoria față de CFR", mi-a spus. E o chestiune de fair-play și nu mi se pare normal. Poate ar trebui să se blocheze acest lucruri, adică să nu faci oferte unui jucător în săptămână premergătoare meciului direct", a declarat Ilie Poenaru, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Yuri Matias a strâns din 2020 și până în prezent 49 de meciuri și șapte goluri la Gaz Metan Mediaș. De-a lungul carierei, brazilianul a mai jucat pentru America Futebol Clube, Coimbra și Tractor FC.

  • 650.000 de euro este cota de piață a lui Yuri, conform Transfermarkt
Modifică setările cookies