Hagi, nemultumit de schimbarea formatului Ligii I: "Romania are nevoie de o liga cu 18 echipe, nu aici era nevoie de schimbari"

Hagi, nemultumit de schimbarea formatului Ligii I: "Romania are nevoie de o liga cu 18 echipe, nu aici era nevoie de schimbari"

►Formatul Ligii I se va schimba din sezonul viitor, campionatul intern urmand sa ramana doar cu 14 echipe si sa treaca la un sistem de Play Off/Play Out
►Gica Hagi, patronul si managerul Viitorului, spune ca schimbarea nu va fi de bun augur pentru fotbalul romanesc

Liga I va trece din sezonul viitor la un nou format, Adunarea Generala votand in urma cu mai multe luni schimbarea sistemului si reducerea numarului echipelor din prima Liga. Astfel, campionatul intern va ramane cu doar 14 echipe si va trece la un format Play Off/Play Out.

Asteptata de multi oameni de fotbal, care spun ca aceasta va creste considerabil nivelul competitiei si pe cel al audientei de pe stadioane, in conditiile in care formatiile cu pretentii din Liga I se vor intalni de mai multe ori intr-un sezon, schimbarea este criticata de Gica Hagi.

"Regele" a vorbit, astazi, intr-o conferinta de presa, abordand si subiectul schimbarii formatului campionatului intern. Hagi spune ca schimbarea votata de Adunarea Generala a cluburilor din Liga I nu va fi una de bun augur pentru fotbalul romanesc, adevarata problema fiind la nivelul ligilor inferioare.

"Parerea mea e ca Romania, la populatia pe care o are, ar trebui sa aiba 18 echipe. Noi trebuia sa muncim mai mult la ligile inferioare, sa le facem mai organizate si mai competitive, pentru ca nivelul este extrem de scazut. Prima liga arata binisor, micile probleme se puteau regla. In lume comanda, insa, cei mari, iar noi ne-am uitat la bani, in loc sa ne concentram sa producem jucatori", a spus Gica Hagi.

Liga I va avea doar 14 echipe din sezonul viitor, la finalul aceste stagiuni urmand sa retrogradeze 6 formatii. Din Liga a II-a vor promova doar doua echipe.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies