Mircea Geoana nato Rapid - FCSB Razboi ucraina Stadion Giulesti Superliga

Gluma serii la derby-ul Rapid - FCSB: "A venit domnu' Geoană să ia bombardierii la NATO!"

Secretarul general adjunct al NATO a văzut meciul din zona VIP a Stadionului Giulești.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Iulie 2022, 18:01
Data actualizarii: Luni 25 Iulie 2022, 18:02

Mircea Geoană a fost pe stadion la partida Rapid - FCSB (2-0), disputată aseară, în Giulești. Al doilea om în ierarhia NATO este cunoscut ca un mare fan rapidist.

Geoană, păzit de bodiguarzi în tribuna oficială

El s-a îmbrățișat cu noul acționar al "vișiniilor", Dan Șucu, dar și cu Daniel Nicolae, președintele clubului, a dat mâna cu mai multe persoane cunoscute din zona VIP, a zâmbit politicos și a admirat arhitectura noii arene și atmosfera făcută de cele două galerii, apoi a urmărit meciul împreună cu politicianul Călin Popescu-Tăriceanu.

Geoană a fost protejat de un puternic dispozitiv de pază, format din agenți vigilenți, care au securizat atât locul său din tribună, cât și loja din spatele său. Riscul pentru acesta a fost considerabil, mai ales că meciul s-a disputat cu tribunele aproape pline, iar fostul ministru de Externe este un aprig contestatar al agresiunii ruse din Ucraina, război ce se desfășoară la granițele României, și a cerut luarea unor măsuri dure împotriva regimului de la Kremlin.

Geoană, de la bombardamentul din Ucraina, la Bombardierii 1998

Deși s-au putut apropia prea mult de Geoană pentru a face poze, mucaliții spectatori giuleșteni și-au îndreptat privirile către loja acestuia și au remarcat ca "a venit domnu' Geoană să ia bombardierii la NATO", replică auzită de mai multe ori pe parcursul meciului, în mai multe puncte ale arenei.

Deși gluma a fost folosită probabil în contextul războiului din Ucraina, acolo unde organizația condusă de politicianul român îl ajută puternic pe președintele Zelenski cu armamanent, fonduri, informații și logistică, pentru a contracara sălbăticia atacurilor rusești, în galeria Rapidului se găsește și facțiunea de ultrași denumită Bombardierii 1998.

Aceștia alcătuiesc unul dintre nucleele dure ale galeriei de lângă Podul Grant și una dintre cele mai respectate facțiuni de suporteri din România. În februarie 2022, "bombardierii" au pus un banner amenințător pe gardul din jurul Casei Fotbalului, sediul FRF, nemulțumiți de suspendarea primită în urma incidentelor de la meciul cu UTA Arad.

A fost "președintele pentru o noapte al României"

Mircea Geoană (64 ani) a fost președinte al PSD (2005-2010), ministru de Externe (decembrie 2000 - decembrie 2004) și președinte al Senatului (decembrie 2008 - noiembrie 2011). Ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO din iulie 2019. A candidat din partea social-democraților la alegerile prezidențiale din 2009, când a fost învins la limită, în al doilea tur de scrutin, de Traian Băsescu ( 50.33% - 49.67%). Este cunoscut ca "președintele de o noapte al României", după ce s-a bucurat că a câștigat funcția, după închiderea urnelor și după ce a primit rezultatul exit poll-urilor, dar contracandidatul său a avut câștig de cauză a doua zi, după numărarea voturilor din Diaspora.

Cel mai probabil, el va fi candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024, urmând să se confrunte cu Nicolae Ciuca (PNL), Cătălin Drulă (USR), Kelemen Hunor (UDMR) sau Claudiu Târziu (AUR). Geoană este absolvent al Universității Politehnica București, al Ecole nationale d'administration din Paris, al Facultății de Drept de la Universitatea din București, al programul de leadership executiv al Grupului Băncii Mondiale la Harvard Business School și este doctor în economie mondială la Academia de Studii Economice din București.

Este căsătorit cu Mihaela (în urma celebrarii victoriei false după alegerile din 2009, a rămas celebră sintagma "Mihaela, dragostea mea") și are doi copii, Ana Maria și Alexandru, fiind fluent în engleză, franceză, spaniolă și italiană.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!