VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali și Ioan Niculae, „înțepați” de către un antrenor important: „Dacă ai principii, ai de pierdut. La ei primează interesul personal” 

Patronii din Liga 1, condamnați pentru modul în care se comportă cu antrenorii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 13:36
Data actualizarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 13:46

Bogdan Andone (47 ani) a dezvăluit la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena, că s-a înțeles cu SCM Zalău, club din Liga 3, și că va fi noul antrenor al echipei. Tehnicianul a mai specificat dorește să-și deschidă și o școală de fotbal la Aiud. 

Alegerea lui Andone, unul dintre cei mai valoroși tehnicieni din fotbalul românesca fost surprinzătoare, având în vedere că le-a pregătit pe FCSB, Astra Giurgiu și FC Voluntari. Doar că acesta a ținut să specifice că relația cu patronii din primul eșalon al fotbalului este dificilă de întreținut, mai ales cu cei care pun monopol pe decizii și se axează doar pe profit. 

Bogdan Andone: „Am avut de suferit”

„Am avut de suferit. A fost o relație care depinde din ce punct de vedere se privește. Dacă poți să te adaptezi și să trăiești în asemenea situație, bine, dacă ai alte principii, ai de pierdut. E cam greu în fotbalul românesc, Florin Gardoș, care e în emisiune, poate să ne confirme. Sunt multe echipe cu probleme financiare sau sunt echipe patronate de anumite persoane care-și pun interesul personal înainte de interesul echipei sau interesul financiar înaintea interesului sportiv. Din punctul meu de vedere nu este normal, ar trebui să primeze interesul sportiv, să fie rezultate”, a declarat Bogdan Andone la Ora Exactă în Sport, la Pro Arena. 

Fostul antrenor al roș-albaștrilor a continuat cu exemplul și a amintit că două dintre echipele care au disputat prima manșă din sferturile Europa League, West Ham și Lyon, au fost eliminate în trecut, în aceeași competiție, de Astra Giurgiu, club care a ajuns în Liga 3 din cauza datoriilor. 

„Aseară a fost un meci în Europa League, West Ham - Lyon, două echipe care în trecut au fost eliminate de Astra Giurgiu, West Ham chiar de două ori. Unde sunt West Ham și Lyon? Practic au rămas la același nivel, poate chiar și-au îmbunătățit nivelul și unde este Astra Giurgiu?”, a spus Bogdan Andone. 

Bogdan Andone nu a acceptat implicarea lui Gigi Becali 

Bogdan Andone a pregătit-o pe FCSB doar o lună, între iulie 2019 și august 2019. La returul cu Alashkert, 2-3, din drumul către Europa League, tehnicianul a fost forțat de către Gigi Becali să joace cu Mihai Bălașa (27 ani) fundaș stânga, cu toate că postul de bază al jucătorului era fundaș central. 

La finalul partidei, Bogdan Andone nu a acceptat implicarea omului de afaceri și a anunțat imediat la conferința de presă că perioada sa la FCSB s-a încheiat. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies