Liga 1

Gigi Becali, cel mai afectat de „milităria coborâtă din pod” a lui Edi Iordănescu. Ce restricții i-au fost impuse patronului

Gigi Becali l-a numit pe Edi Iordănescu pe banca FCSB-ului, însă ar putea foarte curând regreta acest lucru.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 August 2021, 09:44
Data actualizarii: Vineri 20 August 2021, 09:50

Edi Iordănescu a acceptat să preia funcția de „principal” pe banca vicecampioanei, însă a pus unele condiții care îi limitează extrem de mult activitatea lui Gigi Becali la echipă.

Obșnuit să impună jucărori în primul „11”, sau să dicteze schimbările în timpul meciurilor, Gigi Becali nu va mai putea face acest lucru pe viitor.

Mai mult, patronul FCSB nu-și va mai putea critica public jucătorii, deoarece, dacă va face acest lucru va trebui să-i plătească o amendă antrenorului Edi Iordănescu.

„Eu am trei atuuri în care cred foarte tare. Unul este cuvântul patronului, pentru că sub cuvânt de onoare mi-a promis anumite lucruri. Al doilea este contractul meu, care probabil este atipic pentru fotbalul românesc şi nu numai. Iar el înseamnă o anumită protecţie pentru mine. Iar în al treilea rând este persoana mea, felul meu de a fi, comunicarea mea şi tot ceea ce fac eu. Pe aceste lucruri mă bazez. Ce spune patronul îşi va asuma, dar mie mi-ar plăcea să îşi păstreze cuvântul dat şi să încerce prin ieşirile dânsului, care uneori chiar sunt benefice, să ne ajute, să ne sprijine şi să ne înţeleagă.

E clar că nu e confortabil să am jucători mitraliaţi, nu neapărat de patron, ci de oricine din spaţiul public. Jucătorii au suflet, au onoare, au personalitate. Responsabilitatea totală a rezultatelor nu este jucătorilor, ci a mea. Responsabilitatea jucătorilor este în faţa mea, în vestiar. Eu sunt cel care îi voi critica, dar în spatele uşilor închise. Dacă vor mai fi ieşiri în viitor din partea patronului? E foarte posibil, dar veţi vedea la momentul respectiv poziţia mea. Cu siguranţă va fi o poziţie cu respect pentru că eu nu voi intra în conflict cu dânsul. Dar aşa cum am convenit, autoritatea în ceea ce priveşte latura tehnică este total a mea. Şi aici intră lotul de 20, primul 11, schimbări şi tot ce înseamnă metodică de lucru şi strategie de joc, acestea îmi aparţin total şi în exclusivitate”, a declarat Edi Iordănescu.

Iordănescu, noul antrenor al FCSB

Edi Iordănescu a fost numit, miercuri, pe banca vicecampioanei FCSB. Acesta a semnat un contract valabil până la finele sezonului și va încasa un salariu de 15 mii de euro pe lună. Dacă va câștiga titlul va mai primi un bonus de 100 de mii de euro.

Edi Iordănescu este antrenorul care i-a adus ultimul titlu de campioană CFR-ului, marea rivală din ultimii ani a clubului patronat de Gigi Becali.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies