Gigi Becali a răbufnit după ce a văzut în meciul Rapid - CFR Cluj 2-1

Gigi Becali CFR Cluj Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:42
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:42

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a reacționat după ce a văzut deciziile controversate ale arbitrului Cătălin Popa din meciul Rapid - CFR Cluj 2-1.

Rapid a beneficiat de două lovituri de la 11 metri și le-a transformat pe ambele. Mai mulți specialiști, inclusiv Ion Crăciunescu, sunt de părere că ambele penalty-uri au fost acordate în mod eronat, însă Adrian Porumboiu, un alt fost arbitru important, îi acordă credit total centralului.

Gigi Becali a răbufnit după ce a văzut în meciul Rapid - CFR Cluj 2-1

Gigi Becali se situează în tabăra contestatarilor lui Cătălin Popa, spunând despre central că "a fost plin de mândrie", motiv pentru care nu ar fi vrut să meargă la monitorul VAR pentru a revedea al doilea penalty.

Patronul de la FCSB spune că înțelege reacția nervoasă a lui Dan Petrescu și susține că la meciurile mportante nu ar mai trebui delegați "astfel de arbitri".

"Bă, tată, aș fi ultimul din România care le-aș lua apărarea ălora de la CFR Cluj, dar nu mă pot abține să nu fiu un om corect. Dan Petrescu are perfectă dreptate în tot ce a spus după meci.

Hai că la primul 11 metri, Popa ăla e acoperit, deși săracu‘ nici atunci nu a luat decizia corectă din prima. Însă, la al doilea 11 metri omul ăsta are o mare problemă. El s-a considerat plin de mândrie și nu a avut demnitatea să îi întrebe pe aia de la VAR. Du-te, bă, băiatule și consultă VAR-ul cu ochii tăi că de aia l-am adus în România.

Ați făcut praf atâtea meciuri fără VAR, iar acum le faceți la fel și cu VAR? Toată România a văzut că Dugandzic îl trage de tricou pe Burcă, iar el săracu‘ se ținea de tricoul rapidistului să nu cadă. Nici vorbă de 11 metri pentru Rapid. A fost fault în atac. CCA trebuie să fie atentă cu delegările. Nu trebuie să mai trimită la meciuri cu miză astfel de arbitri. Ce explicație să dea Popa ăla? Se pot pierde campionate din cauza unor asemenea arbitri", a spus Gigi Becali, pentru Prosport.

Crăciunescu și Porumboiu se contrazic după Rapid - CFR Cluj

Ion Crăciunescu este de părere că ambele penalty-uri au fost acordate în mod eronat Rapidului, considerând că, la primul, Luckassen îl faultează mai întâi pe Yuri, în timp ce, la al doilea, "e un contact, unu contra unu".

"(n.r - despre primul penalty) Dacă e să punem așa o fază, înainte există o împingere la Luckassen și Yuri. El se duce direct în adversar, îl împinge, apoi intervine portarul. Sancțiunea se dă pentru prima greșeală.

Primul jucător care comite greșeala este cel în vișiniu, care se duce cu brațele în spatele adversarului, apoi portarul se duce în el. Nu e umăr la umăr, umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Umăr la umăr înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale.

(n.r - despre al doilea penalty) N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva. Sunt doi jucători într-un duel. Este o mână a adversarului, dar nu mi se par niște lucruri evidente, cum trebuie să fie la penalty. E un contact, unu contra unu, nu dădeam penalty niciodată", a spus Ion Crăciunescu, la Digisport.

În schimb, Adrian Porumboiu susține că arbitrul Cătălin Popa a procedat corect la ambele penalty-uri.

"La primul penalty, e fault fără niciun dubiu, e penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri, trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reuşea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă.

Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce. E o ţinere reciprocă, dar în partea finală... De ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu? Burcă a folosit o forţă disproporţionată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie.

În camera VAR era un arbitru care are experienţă, care nu putea să nu-i spună centralului 'vino şi uită-te la monitor", a spus Adrian Porumboiu, la Orange Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!