Ion Craciunescu Adrian Porumboiu Catalin Popa CFR Cluj Rapid Superliga

Crăciunescu și Porumboiu se contrazic după Rapid - CFR Cluj: "Niciodată penalty / Ambele sunt acordate corect"

Rapid a învins CFR Cluj, scor 2-1, în runda cu numărul 16 din Superliga, însă două dintre deciziile arbitrului Cătălin Popa au stârnit numeroase discuții.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 08:00
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 09:08

Ambele goluri ale Rapidului au fost marcate din penalty: Cristi Săpunaru, în minutul 36, și Marko Dugandzic, în minutul 71. Ion Crăciunesu și Adrian Porumboiu, doi dintre specialiștii în arbitraj, au avut opiniii diferite în privința celor două decizii controversate.

Crăciunescu și Porumboiu se contrazic după Rapid - CFR Cluj

Ion Crăciunescu este de părere că ambele penalty-uri au fost acordate în mod eronat Rapidului, considerând că, la primul, Luckassen îl faultează mai întâi pe Yuri, în timp ce, la al doilea, "e un contact, unu contra unu".

"(n.r - despre primul penalty) Dacă e să punem așa o fază, înainte există o împingere la Luckassen și Yuri. El se duce direct în adversar, îl împinge, apoi intervine portarul. Sancțiunea se dă pentru prima greșeală.

Primul jucător care comite greșeala este cel în vișiniu, care se duce cu brațele în spatele adversarului, apoi portarul se duce în el. Nu e umăr la umăr, umăr la umăr înseamnă cu totul altceva. Umăr la umăr înseamnă că doi jucători sunt în poziții egale.

(n.r - despre al doilea penalty) N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva. Sunt doi jucători într-un duel. Este o mână a adversarului, dar nu mi se par niște lucruri evidente, cum trebuie să fie la penalty. E un contact, unu contra unu, nu dădeam penalty niciodată", a spus Ion Crăciunescu, la Digisport.

În schimb, Adrian Porumboiu susține că arbitrul Cătălin Popa a procedat corect la ambele penalty-uri.

"La primul penalty, e fault fără niciun dubiu, e penalty. Cei care invocă un fault al lui Luckassen la Yuri, trebuie să aibă în vedere un lucru. Dacă-l faulta înainte Luckassen, Yuri nu mai reuşea să facă foarfeca. Eu zic că oamenii din camera VAR au văzut ce trebuiau să vadă.

Al doilea penalty, după părerea mea, este penalty. Să explic de ce. E o ţinere reciprocă, dar în partea finală... De ce a căzut atacantul rapidist? A avut vreo cădere de calciu? Burcă a folosit o forţă disproporţionată. Dacă sunt alte păreri, trebuie să le respect, fiecare are dreptul la opinie.

În camera VAR era un arbitru care are experienţă, care nu putea să nu-i spună centralului 'vino şi uită-te la monitor", a spus Adrian Porumboiu, la Orange Sport.

În urma acestui meci, Rapid se află pe locul al doilea în clasament, având 32 de puncte în 16 meciuri jucate, în timp ce CFR Cluj ocupă locul al treilea, având cu cinci puncte mai puțin, dar și două meciuri în minus. 

În etapa următoare, CFR Cluj joacă pe teren propriu cu FCU Craiova, în timp ce Rapid joacă în deplasare cu FCSB. 

Modifică setările cookies