OFICIAL FRF taie în carne vie! Câte meciuri a fost suspendat Mihai Pintilii și ce amendă trebuie să plătească ”delegatul” lui FCSB

mihai pintilii Comisia de Disciplina FCSB FRF Gigi Becali Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 12:26
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 12:31

Fostul fotbalist este în acte delegat al clubului lui Gigi Becali, dar în realitate acționează ca antrenor principal al vicecampioanei, deși nu deține licența Pro.

Fostul fotbalist Mihai Pintilii, care ocupă în organigrama clubului FCSB funcţia de delegat, a fost sancţionat cu 4 etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru că antrenează echipa bucureşteană fără să deţină licenţa Pro.

Conform soluţiei Comisiei, publicată pe site-ul oficial al FRF, clubul FCSB a primit la rândul său o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru că i-a permis lui Pintilii să antreneze şi l-a instalat de formă pe Leonard Strizu, tehnician care deţine licenţa Pro.

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF

"Comisia admite sesizarea formulată de Şcoala Federală de Antrenori. În temeiul art. 83/7 din RD şi art. 59/3 din RD, pârâtul Pintilii Doru Mihai se sancţionează cu suspendare 4 (patru) jocuri şi i se aplică penalitate sportivă de 6.800 lei. În temeiul art. 83/7 din RD raportat la art. 59/3 din RD, clubul FCSB SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată pe site-ul citat.

Într-un alt dosar deschis de Şcoala Federală de Antrenori împotriva lui Mihai Pintilii şi FCSB, Comisia a dispus doar sancţionarea clubului pentru că s-a constatat că funcţiile din cadrul colectivului tehnic nu se respectă conform contractelor.

Clubul FCSB, sancționat și el de Federație

"Comisia admite în parte sesizarea formulată de Şcoala Federală de Antrenori. În temeiul art. 87/7 din RD, clubul FCSB SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 1.000 lei. Respinge sesizarea formulată de Şcoala Federală de Antrenori faţă de Pintilii Doru Mihai, ca neîntemeiată", se precizează în soluţia publicată pe site-ul FRF.

Unul dintre cazurile cele mai mediatizate de antrenori fără licenţa Pro de la nivelul Superligii este cel al lui Mihai Pintilii, care pregăteşte echipa FCSB, dar nu stă pe banca tehnică la meciurile oficiale. 

În documentele înregistrate la Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, antrenor principal al echipei FCSB este Leonard Strizu, deţinător de licenţă Pro, care nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul de pregătire din Antalya, din această iarnă, precizează Agerpres.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!