Fostul coleg al lui Ciro Immobile și Simone Inzaghi joacă în play-out-ul Superligii! "Golurile lui vorbesc despre el"

Ciro Immobile alessandro murgia Simone Inzaghi Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 25 Martie 2024, 19:35
Data actualizarii: Luni 25 Martie 2024, 19:34
Alessandro Murgia a fost împrumutat de Hermannstadt de la SPAL în vara anului trecut, până la finalul sezonului. 

Alessandro Murgia, în vârstă de 27 de ani, sosește în România cu o experiență bogată în Serie A și cu amintiri memorabile alături de mari fotbaliști. Crescut în academia lui Lazio, Murgia aduce în play-out un CV impresionant.

Amintiri cu Simone Inzaghi și Ciro Immobile

Simone Inzaghi, fostul antrenor de la Lazio și actualul antrenor de la Inter, l-a modelat pe Murgia încă de la juniori. Legătura lor a continuat și la prima echipă a lui Lazio, unde Murgia a evoluat sub comanda "Demonului din Piacenza". Cu 129 de meciuri în care l-a avut pe Inzaghi pe bancă, Murgia a absorbit determinarea și răutatea ce sunt necesare pentru succes.

„Inzaghi, încă de la juniori mi-a transmis determinarea și răutatea fotbalistică de care ai nevoie pentru a obține rezultate. Dorința de a reuși”, a declarat Murgia, conform ProSport.

De asemenea, Murgia îl laudă pe Ciro Immobile, liderul lui Lazio și marcator de temut. Impresionat de calitățile sale, Murgia îl descrie pe italian ca fiind mereu disponibil și pregătit să-și ajute colegii, atât în teren, cât și în afara lui.

„Ciro Immobile e un jucător foarte mare și un mare om. Este un lider în teren și în afara lui, mereu disponibil și pregătit să-și ajute colegii. Calitățile sale de marcator sunt cunoscute de toată lumea, golurile lui vorbesc despre el, iar despre el ca persoană pot să spun doar lucruri bune”, spune Murgia, care mereu a avut colegi celebri. În 2017 era un jucător de bază și în naționala U21 a Italiei, unde a jucat cu Barella, Chiesa, Locatelli sau Dimarco. „Adversarul care m-a impresionat cel mai mult în teren a fost Hamsik”, a adăugat italianul.

Primul „11” ideal al lui Murgia

Murgia își alcătuiește un prim „11” din colegii de echipă cu care a avut privilegiul să evolueze. Printre aceștia se numără nume sonore precum Marchetti, Ștefan Radu, De Vrij, Acerbi, Lucas Leiva, Luis Alberto, Milinkovic-Savic, Nainggolan, Immobile, Klose și Felipe Anderson.

Experiența sa în România

Atrași de potențialul său, echipe românești precum Dinamo și Rapid l-au dorit pe Murgia în vară. Cu toate acestea, alegerea sa a fost Hermannstadt, unde a simțit încrederea conducerii și dorința echipei de a se impune în campionat. Murgia apreciază calitatea vieții și liniștea orașului, cu singura neplăcere fiind clima mai rigidă decât în Italia.

Cu un total de 71 de partide în Serie A și 14 selecții la naționala de tineret a Italiei, Murgia sosește în play-out-ul românesc cu o bogată experiență și cu dorința de a contribui la succesul echipei Hermannstadt.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!