VIDEO EXCLUSIV FCU Craiova, 'bancomat' pentru antrenori și jucători! Câți bani au putut cheltuit oltenii cu cei trei tehnicieni demiși 

Nou-promovata continuă să aibă probleme și a ajuns la al treilea antrenor demis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 10:49
Data actualizarii: Duminica 12 Decembrie 2021, 12:20

Eugen Trică a fost dat afară de olteni după cele patru etape petrecute pe banca tehnică, timp în care nu a reușit să obțină nicio victorie. Astfel, conducătorii lui FCU au ajuns la al treilea antrenor demis încă de la startul sezonului și până acum, primii fiind Adrian Mutu și Flavius Stoican. 

FCU Craiova, 250 000 de euro pentru trei antrenori în jumătate de an! 

Conducerea lui FCU a investit încă de la început o sumă importantă de bani în echipă, de la autocarul de 500 000 de euro, până la salariile care le fac competiție echipelor din topul clasamentului, iar în rândul antrenorilor nu a fost excepție. Președintele clubului, Marcel Pușcaș, a dezvăluit suma investită în jumătate de ani pentru cei trei antrenori și staff-ul lor. 

„Întotdeauna antrenorul e de vină, e mai ușor să schimbi un antrenor decât 25 de jucători. Sigur că nu e o situație plăcută, schimbările nu duc la lucruri bune, pentru jucători, pentru echipă. S-au cheltuit peste 250 000 de euro cu cele trei staff-uri, până acum, rezultatele nu sunt cele așteptate. Sigur că se poate vorbi de valoarea lotului, a jucătorilor”, a declarat Marcel Pușcaș pentru PRO X. 

Jucătorii străini de la FCU, acuzați de indolență 

Totodată, președintele oltenilor a vorbit despre jucătorii străini transferați de echipă în vară, pe care i-a criticat Adrian Mititelu jr., acuzându-i că își așteaptă doar salariile mari, fără să ofere un randament bun la echipă. Pușcaș a făcut o comparație între prestațiile străinilor de la FCU și alți jucători străini de succes din Liga 1 precum Omrani, Debeljuh sau Ongenda. 

„Am făcut o trecere în revistă a altor jucătorilor străini din campionatul României zilele astea. Gnohere, ajuns la Dinamo în 2015 din Liga 2 Belgia în România, Omrani, din Liga 2 franceză la CFR Cluj, Debeljuh, a ajuns din Serie B la Hermannstadt, Ongenda ajunge de la Murcia, cu două meciuri jucate la Botoșani, Matricardi cu două meciuri din Liga 2 a Rusiei, Betancor ajunge din Liga 2 Austria, îl adaug și pe Roger de la UTA care vine din Letonia. În comparație cu Ondaan, care vine din prima ligă olandeză, are mai multe meciuri în Franța decât Omrani, pot să îl adaug și pe Asamoah din prima ligă belgiană, Kovacic, din campionatul Croației și de la Velje. 

Cam ăsta este lotul în mare, jucătorii străini, în principal dacă stau să mă refer la jucătorii români, în comparație cu Rapidul, avem și noi cinci jucători ca și ei din Liga 2. Suma numelor spuse acum de la noi, comparativ cu alți străini din România cu un CV mai puțin bun decât al jucătorilor noștri, reușesc mai multe să facă în campionat, întrebarea e de ce, nu poți găsi o cauză decât în atitudine. Fie e suficiență, fie o mulțumire financiară, fie o stare psihică nejustificată. Am avut și multe accientări. 

Atunci patronul sigur că s-a gândit că una dintre cauze ar fi antrenorul sau antrenorii. Acum nu poți să nu acuzi jucătorii, dar nu poți contesta valoarea lotului”, a adăugat președintele oltenilor. 

Modifică setările cookies