fcsb - fcu craiova Alexandru Bourceanu FCSB Superliga Liga 1

EXCLUSIV FCSB - FCU Craiova 1-1 | Ce a transmis Alexandru Bourceanu cu privire la jocul ambelor echipe din startul sezonului

Alexandru Bourceanu a vorbit în exclusivitate la PRO Arena, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 10:58
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 10:57

FCSB și FCU Craiova s-au duelat în a treia etapă a Superligii, iar scorul final a fost 1-1, nemuțumitor pentru "roș-albaștrii". Partida dintre cele două echipe a fost deschisă, portarii au avut intervenții colosale, iar ocaziile de gol nu s-au sfiit să apară. 

Bourceanu, despre FCU Craiova

Despre jocul oltenilor, Bourceanu a remarcat că este mult mai interesant decât ce au practicat în stagiunea trecută a primului eșalon din fotbalul românesc.

„Sunt două echipe care joacă total diferit. Craiova, în raport cu sezonul precedent, în care se apăra foarte mult și încerca doar să contraatace, în momentul acesta construiesc și încearcă să creeze ocazii cu joc de pase scurte.”, a spus fostul fotbalist.

Bourceanu: „Au schimbat câteva lucruri”

Pe cealaltă parte, Alexandru Bourceanu, fost jucător al FCSB-ului în perioada 2011 - 2015 și 2016 - 2017, a remarcat o schimbare în cadrul echipei "roș-albastre" față de începutul sezonului.

„La FCSB, în primul rând o emulație nouă și din punct de vedere fotbalistic. Tactic au schimbat câteva lucruri. Un joc foarte mult om la om, de multe ori trei contra trei pe linia de fund. Fundașii stau foarte sus, foarte departe de propriul portar, asta-i va da o responsabilitate și mai mare lui Târnovanu, pentru că va avea de apărat un spațiu mai mare în fața lui.

În prima parte a sezonului au făcut pressing cu 5-6 jucători, iar fundașii, în principal, erau foarte departe de atacanți, de mijlocași și se crea acel spațiu în mijloc unde echipa adversă putea să atace. Acum nu mai există așa ceva.”, a spus cel care a luat titlul cu FCSB de trei ori la rând.

FCSB - FCU Craiova 1-1

La al doilea meci oficial pe banca tehnică a FCSB-ului, Nicolae Dică nu a putut decât remiza cu echipa lui Adrian Mititelu.

Joonas Tamm, unicul marcator al grupării "roș-albastre", l-a înlocuit la pauză pe Rachid Bouhenna și, la doar câteva minute, a reușit să-l învingă pe Robert Popa și să deblocheze tabela. 

Golul său a fost după îngropat de lovitura de la punctul cu var a lui Andrea Compagno, din minutul 59. Tamm a vorbit la conferința de presă de după meci și a spus că se simte bine că a înscris, dar scorul este dezamăgitor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies