Fanii arădeni l-au taxat dur pe șeful clubului UTA, după ce spus că fanii îi cer să mute echipa în Ungaria

UTA Arad Alexandru Meszar Fani UTA Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2023, 11:40
Data actualizarii: Sambata 04 Martie 2023, 11:45

Nemulțumit de arbitrajul de la meciul cu CFR Cluj, scor 2-1, Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA, a susținut că fanii îi cer să mute echipa în Ungaria.

Suporterii resping însă un astfel de demers și spun că „Bătrâna Doamnă” va juca numai în România.

„Asociația Suporter Club UTA (SCU) respinge vehement afirmațiile deplasate ale domnului Alexandru Meszar, potrivit cărora fanii îi cer acestuia să dezafilieze echipa de la Federația Română de Fotbal și să o mute în campionatul maghiar.

Astfel, constatăm că ne aflăm în fața unui nou derapaj al celui care conduce UTA, fără a avea vreo funcție oficială în cadrul clubului. Da, suntem de acord cu ideea că UTA a fost dezavantajată destul de clar la anumite partide, chiar destul de grav la partida de la Cluj, însă în același timp trebuie să vedem și dincolo de „perdeaua de fum” lansată de Alexandru Meszar. Nu putem și nu trebuie să trecem cu vederea faptul că UTA se află în acest impas, stagnând de luni de zile pe o poziție direct retrogradabilă, tocmai din cauza deciziilor proaste luate de conducere, adică de Alexandru Meszar. Este greșit să punem situația clubului exclusiv pe seama arbitrajelor, când vedem cu toții că principalele cauze sunt legate de incompetență. De fapt, exact asta se încearcă acum, mutarea atenției de la problemele mult mai grave ce se petrec în interiorul clubului.

„I-am cerut să plece, dar nu aude!”

O problemă cel puțin la fel de gravă o reprezintă însăși declarația lui Alexandru Meszar, potrivit căreia suporterii îi cer să înscrie echipa în campionatul Ungariei. Din capul locului spunem că, atât timp cât Suporter Club UTA este „paznicul” moștenirii lăsate de Baronul Francisc Neuman, acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult decât atât, putem afirma cu certitudine că suporterii nu i-au cerut niciodată lui Alexandru Meszar astfel de lucruri. 

Totodată, este cel puțin dubios cum acesta afirmă că pleacă urechea la doleanțele suporterilor, câtă vreme marea majoritate a celor prezenți pe stadion și nu numai, îi cerem de aproape zece luni de zile să plece, dar acesta „nu aude”.

În altă ordine de idei, în contextul acestor declarații cel puțin „nefericite”, dar și în contextul în care fotbalul în sine este umbrit pe alocuri de conflicte rasiste și/sau xenofobe, nu era și nu este nevoie de astfel de declarații. Cu atât mai mult, cu cât, la Arad, n-au existat niciodată probleme între suporteri, indiferent de etnia lor, iar o astfel de declarație riscă întocmai să creeze astfel de disensiuni.

UTA este și va fi mereu a arădenilor, a suporterilor, nu a unor grupuri de interese! 

UTA este campioana României în șase rânduri, câștigătoare de două ori a Cupei României și va activa mereu în fotbalul românesc!

Pentru noi doar UTA contează!

UTA liberă!”, a fost mesajul vehement al fanilor lui UTA.

UTA Arad ocupă locul 15 (penultimul) în clasamentul Superligii, cu 24 de puncte și riscă să retrogradeze direct în acest sezon dacă nu va reuși un reviriment spectaculos în a doua parte a campionatului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!