„Nu îți iei autobuz de 500 000 de euro!” Avertisment pentru FCU Craiova și antrenor: „Dacă îi bat, plec acasă cu Mutu”

FCU Craiova a ajuns la al patrulea meci consecutiv fără victorie. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 10:54
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 12:12

Oltenii au pierdut în deplasarea cu FC Argeș, 0-1, iar la finalul meciului finanțatorul Adrian Mititelu jr nu a fost deloc mulțumit de rezultatele obținute de echipa sa, în contextul în care implicarea sa la echipă este totală, după cum a spus chiar el. Patronul a vorbit despre salariile jucătorilor săi, despre care au spus că sunt peste ale jucătorilor unor echipe precum FC Botoșani. 

Invitat telefonic la „Ora exactă în sport”, Valeriu Iftime a fost întrebat despre afirmațiile lui Mititelu jr și și-a exprimat părerea, punctând că oltenii nu au un management realist. 

  • Mititelu jr

Valeriu Iftime: „Mi s-a părut o exagerare!”

„Nu știu dacă domnul Mititelu are vreo competență despre fotbal sau despre Botoșani, dar îi urez să fie sănătos. La Craiova e greu să faci fotbal, e o presiune foarte mare, dacă te duci acolo trebuie să știi că ieși ori învingător, ori pleci acasă. 

Cred eu că au nevoie de timp, e greu să faci fotbal. Mi s-a părut o exagerare cu un buget de nu știu cât, era un autobuz care costa 500 000 de euro. Vorbea un copil de acolo și am spus: 'Domnule, ăștia sunt complet cu capul, poți să ai bani să îi arunci, să nu ai ce face cu ei, dar nu îți iei autobuz de 500 000 de euro, că nu asta e important'

Eu respect Craiova și tot ce se întâmplă acolo, dar în domeniul ăsta, e o lipsă de realism în a gestiona un club de fotbal. Oricâți bani ai avea, când vii din Liga 2 și ai 800 000 de euro de la Ligă și tu ai buget de 4-5 milioane de euro, nu ai cum să faci, nu ai cum, vin de undeva banii ăștia, cine are atâția bani să arunce milioane de euro într-un an, pentru ce? E clar că orizontul nu e deloc bun. În Liga 1 nu poți face fotbal, anul ăsta pierzi cinci milioane, anul următor trei. Nu înțeleg unde te duci. 

Aici cred că e o exagerare. Am spus la un moment dat, cred că fotbalul are o rețetă care trebuie respectată, să vezi câți bani faci ca venituri ca să îți măsori cheltuielile. E imposibil să creadă cineva că aduce bani de acasă”, a spus patronul lui FC Botoșani la PRO X. 

„Plec acasă cu Mutu!”

Întrebat despre problemele pe care le-ar avea oltenii, în special antrenorul Adrian Mutu, cel care a acceptat funcția la începutul verii, după ce s-a despărțit de naționala de tineret a României, Iftime a avut un avertisment și pentru tehnician. 

„Cred că salariile sunt mari și trebuie timp. Cred că și Adi Mutu are o problemă acolo, e un antrenor fără experiență și acolo e groapa cu lei, dacă nu ești bine înarmat, ești executat. Eu nu îl văd să stea mult dacă mai ia vreo bătaie. Dacă joc la Craiova și îi bat, vă dați seama că plec acasă cu Mutu”, a comentat Valeriu Iftime.  

FCU Craiova, autocar de lux pentru Liga 1

Înainte de startul sezonului, Adrian Mititelu jr și Adrian Mutu au mers la reprezentanța auto de unde a fost achiziționat un autocar de lux pe care echipa îl folosește în noul sezon. Prețul vehiculului s-a ridicat la peste 550 000 de euro, după cum au dezvăluit cei doi, iar antrenorul a afirmat îndrăzneț despre mașină că  „e un fel de Maybach al autocarelor”. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies