EXCLUSIV | Cel mai selecționat român dă de pământ cu fotbalul românesc! "Vorbim mult și nu facem nimic"

Situația fotbalului românesc este una dificilă.

Alecu Mihai
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 11:45
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 12:39

Dorinel Munteanu, antrenorul care a reușit una din cele mai mari surprize din istoria Ligii 1, când a câștigat titlul cu Oțelul Galați, spune că echipa națională are nevoie de rezultate și de continuitate la nivelul jucătorilor convocați.

"Suntem obișnuiți cu surprize la loturile naționale. E important să obținem rezultate pozitive, nu numai promisiuni. Keseru și Pușcaș nu au jucat, de asta nu au fost chemați. Mă bucur pentru convocarea tinerilor, mi-aș dori să joace si să fie chemați mai des, nu doar acum.

  • EXCLUSIV | Cel mai selecționat român dă de pământ cu fotbalul românesc! Vorbim mult și nu facem nimic

Să vedem ce sistem o să abordeze Mirel. La nivelul atacanților, dacă e și Tanase, sunt variante. Convocarea la nivelul mijlocașilor e normal, sunt jucători în forma. E important cum îi pune să joace, în ce sistem, să fie o stabilitate.

Dacă nu câștigăm 9 puncte, nu cred că o să mai avem foarte multe șanse. Ne-am propus 9 puncte și primă dată și am obținut doar 3. Poate s-a schimbat ceva în acest timp, de la ultimele meciuri", a spus Dorinel Munteanu, la Ora Exactă în Sport.

Cum vede transferul lui Moruțan

 

"Depinde foarte mult de Morutan dacă se va impune. Ne bucurăm pentru toți jucătorii romani care joacă afară, dar au probleme de integrare. Prin evoluțiile sale sper să crească nivelul si să ajute și națională. E un plus din punct de vedere financiar pentru el, dar sportiv rămâne de văzut", a spus Muteanu.

Critică strategia cluburilor

 

"Am protejat niște jucători că să beneficiem de ei pentru cupele europene. Din două lucruri, nu am obținut niciunul. Vorbim mult și nu facem mai nimic. Când ne-am calificat la Jocurile Olimpice vorbeam de semifinale, finală, dar nu s-a putut.

Ne-am gândit doar la performantele bugetului propriu și atât. Doar partea financiară a contat pentru cluburi, dar din păcate nu le-a ieșit. Pe vremea mea, clubul era foarte bucuros să aibă jucători la națională", a completat antrenorul.

Speranțe pentru Oțelul Galați


"Va fi foarte greu la Galati. Speranțele sunt foarte mari, sper să nu-i dezamăgesc pe oamenii care susțin echipa și pe suporteri. Sper să promovăm si să urmăm un curs pe care l-am stabilit când am revenit, unul sănătos.

Deocamdată suntem finanțați de primărie, aștept mai mulți oameni lângă echipa să promovăm si să reprezentăm orașul cu mândrie", a conchis tehnicianul celor de la Oțelul Galați.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies