Ekeng avea probleme GRAVE la inima: "In 95% din situatii se puteau obseva la un control amanuntit" Anuntul facut de medici

Ekeng avea probleme GRAVE la inima: "In 95% din situatii se puteau obseva la un control amanuntit" Anuntul facut de medici

Patrick Ekeng avea grave probleme la inima, au anuntat medicii legisti care i-au facut autopsia. 

Patrick Ekeng avea multiple probleme cardiace, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, medicul legist Abdo Salem.

"Este vorba de afectiuni cardiace. A avut probleme cardiace serioase",
a mentionat medicul.

Un comunicat de presa al INML arata ca fotbalistul avea urmatoarele aspecte patologice: cardiomegalie (inima marita) determinata predominant de hipertrofia ventriculului stang si a septului interventricular.

De asemenea, fotbalistul prezenta si anomalii coronariene multiple: bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stangi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte, hipoplazia ramului circumflex al coronarei stângi, sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare.

Potrivit unor surse medicale, pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice, care dureaza aproximativ doua saptamâni si a celor histologice si imunohistologice (aproximativ 30 zile).

(Agerpres)

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetica "predominante la sexul masculin si la rasa neagra".

Potrivit sursei citate in 95 la suta dintre situatii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amanuntit, dar exista situatii rare in care aceste afectiuni sa nu fie descoperite.

Potrivit unui chirurg cardiolog, rezultatele arata ca inima era de dimensiuni mai mari, prin ingrosarea peretilor ventriculari, ceea ce inseamna un flux sanguin scazut, mai putin sânge catre o masa musculara crescuta.

"Asta poate sa sugereze o boala genetica, care poate genera aritimii cardiace grave. Vasele care iriga muschiul cardiac aveau niste probleme din nastere, o parte din fibrele musculare treceau peste aceste vase in loc sa treaca pe sub ele. in timpul efortului pot duce la aparitia unor accidente coronariene, sa nu se mai irige o parte din muschiul cardiac", au declarat surse medicale pentru Mediafax.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Autoritățile vor prelungi restricțiile din București. Ce excepții sunt de Paște
BRAT
Modifică setările cookies