Un fost jucator din Stefan cel Mare va deveni cetatean maghiar! "M-au bagat intr-o sala unde m-au pus sa cant imnul lor!" De ce a ales sa faca asta

Un fost jucator din Stefan cel Mare va deveni cetatean maghiar! "M-au bagat intr-o sala unde m-au pus sa cant imnul lor!" De ce a ales sa faca asta

Gelu Velici, jucator care in trecut a evoluat la Dinamo si Ceahlaul Piatra Neamt, s-a hotarat sa obtina cetatenia maghiara.

Atacantul este legitimat in prezent la echipa Ghiroda si Giarmata Vii, care evolueaza in Liga 3. El a declarat ca a luat aceasta decizie datorita beneficiilor oferite de cetatenia maghiara.

"Eliminarea vizelor pentru SUA si faptul ca Ungaria face parte din spatiul Schengen ii face pe tot mai multi romani sa ceara dobandirea cetateniei maghiare", a declarat fostul jucator de la Dinamo pentru Ziare.com.

Velici a relatat si momentul in care a fost nevoit sa intoneze imnul Ungariei pe care nu il cunostea.

"Dupa ce am depus dosarul, m-au chemat si m-au bagat intr-o sala unde m-au pus sa cant imnul lor, dar eu nu stiam nicio boaba. Eram acolo aproape 20 de straini care voiam sa fim cetateni maghiari. Au pus imnul la boxe si mimam si eu, faceam playback, pentru ca nu stiam deloc", a povestit jucatorul echipei din Liga 3.

Fotbalistul in varsta de 28 de ani a jucat 7 meciuri pentru Dinamo si nu a reusit sa inscrie niciun gol. In cariera a mai evoluat pentru echipe precum: Poli Timisoara, Ceahlaul Piatra Neamt, Dunarea Calarasi, Cetate Deva si ASU Poli Timisoara.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 12 iunie. 127 cazuri noi și 5 decese în ultimele 24 de ore
BRAT
Modifică setările cookies