Eduard Pap a făcut praf strategia lui Dorinel Munteanu de la Oțelul Galați: "Mi se pare exagerat!"

Superliga Romaniei Dorinel Munteanu Eduard Pap FRF Otelul Galati Superliga Dorinel Munteanu / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 09:26
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 09:25

Eduard Pap, fostul portar al formației Oțelul Galați, s-a transferat recent la FC Botoșani, după doar jumătate de sezon petrecut cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică. 

Deși a fost un jucător cheie pentru Oțelul în play-out, decizia de a pleca a fost influențată de nemulțumirile legate de strategia de joc a antrenorului Dorinel Munteanu.

Eduard Pap: "Să nu mă înțeleagă nimeni greșit"

Eduard Pap și-a exprimat nemulțumirea față de strategia pe care Dorinel Munteanu a implementat-o la Galați și a scos în evidență importanța protejării și promovării jucătorilor români.

  • Dorinel Munteanu

Cu implementarea noii reguli "5+6", se așteaptă ca echipele din Superliga și Liga 2 să ofere mai multe șanse jucătorilor formați la nivel național, contribuind astfel la dezvoltarea fotbalului românesc.

"Mă bucur foarte mult că începe să se implementeze chestia asta cu 5 jucători români în teren, pentru că trebuie să ne protejăm jucătorii. Ungaria asta face, şi e fantastic, se vede, uitaţi ce jucători au, în ce campionate puternice. Cred că lucrul ǎsta trebuie implementat şi la noi, cred că trebuie să avem grijă de jucătorii noştri încă din academii, de la juniori, să îi formăm", a declarat Eduard Pap, conform Orange Sport.

"Cred că vin prea mulţi străini care, din păcate, nu sunt peste valoarea jucătorilor români. Să nu mă înţeleagă cineva greşit că am ceva cu străinii, dar uitaţi, la Oțelul jucam doi români în teren şi 9-10 străini. Mulţi străini. 8-9 străini erau tot timpul în echipă. Mi se pare exagerat!", a continuat portarul.

Noua regulă "5+6" în Superliga și Liga 2

În contextul criticilor lui Pap, Federația Română de Fotbal a aprobat recent o nouă regulă, cunoscută sub numele de "5+6", care va fi aplicată începând cu sezonul 2024-2025. Conform acestei reguli, echipele din Superliga și Liga 2 vor fi obligate să aibă permanent pe teren cinci jucători formați la nivel național. 

Această măsură este menită să încurajeze utilizarea jucătorilor români și să protejeze tinerii talentați, oferindu-le mai multe oportunități de a evolua în competițiile interne.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!