Eduard Novak și-a schimbat discursul! Ce a declarat înaintea ca Sepsi OSK să câștige la „masa verde” meciul cu FCU Craiova  

carol eduard novak Sepsi OSK - FCU Craiova suporteri maghiari Superliga Eduard Novak
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:59
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:59

În aceeași lună, Eduard Novak a avut două păreri diferite în legătură cu evenimentele de la meciul Sepsi OSK - FCU Craiova. 

Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a dat verdictul final pentru evenimentele de la meciul Sepsi OSK - FCU Craiova, din runda 23 a campionatului, atunci când ultrașii olteni au apelat la scandări xenofobe. Conform informațiilor furnizate de știrile PRO TV, până la un eventual recurs, clubul patronat de Adrian Mititelu (54 ani) a pierdut la „masa verde” partida și va disputa 6 partide de pe teren propriu fără spectatori. 

Cu puțin timp înaintea deznodământului, Eduard Novak (46 ani) a precizat că rejucarea partidei este varianta optimă pentru a se decide câștigătoarea duelului. 

„În primul rând, trebuie o reglementare legală, aspră şi fermă. Să ia poziţii şi Federaţia, şi noi, şi toate organele competente, pentru a închide acest subiect.

Eu cred că rezultatul trebuie să fie decis pe teren. Cred că ar fi cel mai just. Federaţia are responsabilităţi, e o conducere, o comisie acolo, să-şi facă treaba”, a spus Eduard Novak pentru as.ro.

Eduard Novak și-a schimbat discursul legat de evenimentele de la Sfântu Gheorghe 

La începutul lunii, ministrul Tineretului și Sportului a avut o reacție fermă și a afirmat că astfel de evenimente trebuiesc stopate imediat. Mai mult, Eduard Novak a afirmat că în această speță se pot pronunța doar cetățenii de etnie maghiară, excluzându-l inclusiv pe Gică Hagi (58 ani).  

„Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipă care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste. 

Şi în hochei avem aceeaşi problemă, avem problemă şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală. Nu poate să vorbească nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor, pentru că este o comunitate foarte mică.

Dar acest lucru, pe acest plan, când o echipă de hochei, de baschet. Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred că este foarte bine că s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru Federaţia de Fotbal şi pentru celelalte Federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a spus Eduard Novak pentru Orange Sport. 

Dialog incendiar între Adrian Mititelu și David Kertesz

 În cadrul emisiunii „Superfanii” de la Sport.ro, reprezentanții celor două cluburi au discutat pe subiectul verdictului care ar urma să fie anunțat pe data de 15 februarie.

Adrian Mititelu, patronul de la FCU Craiova, și David Kertesz, vicepreședintele de la Sepsi, și-au combătut propria 

„Adrian Mititelu: Sunt dezamăgit, simt o amărăciune, pentru că simpatizez foarte mult echipa de la Sepsi. E o pată rușinoasă, îi știam mai demni și mai curajos. Se poartă mai românește ca românii.

David Kertesz: Stima este reciprocă. Noi nu am fost primiți în țara asta cum am fost primiți la Craiova. Dar modul în care v-ați apărat.. nu s-au zis din partea clubului adevăruri. Și noi v-am demonstrat în liniște, cu calm, că noi avem dreptatea de partea noastră.

Adrian Mititelu: Chiar sunt surprins că vă doriți să câștigați cu 3-0.

David Kertesz: Noi ne dorim să se judece ad-literam.

Adrian Mititelu: Dacă se judecă ad-literam, sunteți mâncați, pentru că legea este de partea noastră. Cât vreți mâine (n.r. - astăzi)? 3-0 sau 4-0? Dacă mâine (n.r. - astăzi) câștigați cu 3-0, o să vedeți ce blestem va veni, niciun punct nu veți mai câștiga. O să vedeți ce pedeapsă divină veți primi.

David Kertesz: S-ar putea să se întâmple așa și dacă nu primim mâine 3-0 (n.r. - astăzi)”, a fost dialogul dintre Adrian Mititelu și David Kertesz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!