BREAKING NEWS! Comisia de Disciplină a decis: Sepsi câștigă „la masa verde” după scandalul de xenofobie de la meciul cu FCU Craiova

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:44
Data actualizarii: Miercuri 15 Februarie 2023, 15:50

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a luat o decizie în cazul scandalului de la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova. 

Din informațiile www.sport.ro, Sepsi va câștiga meciul „la masa verde” cu 3-0, în timp ce FCU Craiova urmează să dispute următoarele etape din deplasare fără spectatori. Oltenii pot face recurs. 

În minutul 26 al meciului, arbitrul Andrei Chivulete a întrerupt partida pentru zece minute din cauza scandărilor rasiste care răsunau din peluza suporterilor olteni.

Ulterior, jucătorii au revenit pe teren, însă după doar 15 secunde „centralul” Chivulete a pus capăt partidei, deoarece scandările rasiste au continuat. 

”<<Afară, afară cu b******i din ţară>> şi <<afară, afară cu ungurii din ţară>>, pe lângă alte cuvinte mai <<colorate>>”, ar fi fost scandările care au dus la oprirea meciului, potrivit Orangesport.

Adrian Mititelu: ”S-a terminat! Politica va fi revoluționară!”

Mititelu a tunat în fața reporterilor după meci și a anunțat măsuri dure pentru ultrașii lui FCU Craiova. 

„Epoca galeriilor cu astfel de comportamente a apus. Mai treubie să punem în aplicare niște regulamente ca lucrurile să intre pe un făgaș normal. Dacă vrei să mergi la meci, clubul vizitator să-și asume și nu intră nimeni pe stadion fără copie de buletin. Ei habar n-au cât sânge s-a vărsat pentru țara asta! Ăsta e haos! 

(...)

Cei din galerie au fost aproape de echipa asta și n-am să uit, aportul lor a fost extrem de important, ăsta e motivul pentru care am închis ochii. M-au înjurat, m-au șantajat, am mai cedat la șantaj. Dar gata băieți, stop! S-a terminat era ultrașilor care depășesc limitele! De acum înainte politica clubului U Craiova 1948 va fi revoluționară! S-a terminat cu înjurăturile, cu jignirile și cu violențele. 

Toate au un final! Se schimbă totul. Eu vă garantez că indiferent cu ce consecințe, aici se vor schimba multe. Clubul U Craiova e cel mai pătimit, a trecut prin cele mai mari nenorociri și care e conștient de ceea ce înseamnă galeria pentru echipă, chiar dacă va dura 2-3 ani această schimbare. Eu vă spun că vom face revoluție și vom pune piciorul în prag. Nu suntem reponsabili pentru evenimentele de la Sepsi, este vina exclusivă a celor de la Sepsi. Cunoșteau faptul că așa se comportă, s-au mulțumit cu ipoteza că vom pierde noi punctele. Sunt convins că TAS-ul va da depunctarea lui Sepsi și vom câștiga noi punctele, deși nemeritat. Asta va fi, juridic, soluția finală. Sepsi pierde meciul cu 3-0”, a spus Adrian Mititelu, în fața reporterilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!