CFR Cluj farul Gica Hagi Ioan Ovidiu Sabau Superliga

Echipa care poate bloca supremația formației lui Dan Petrescu în Liga 1. Sabău, mesaj îndreptat "la țintă"

Superliga are o desfășurare electrizantă: Farul și Rapid conduc ierarhia, CFR Cluj se situează pe locul al treilea. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 10:46
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 11:04

Fost coleg cu Gică Hagi la naționala României și la Brescia, "Moțul" e unul dintre cei mai apreciați experți pe fotbal din televiziunile din România. Mijlocașul dreapta care impresiona prin clarviziune, disponibiltate la efort și pase luminoase a făcut carieră în România la Dinamo și Rapid, iar mai toți foștii săi coechipieri îl trec în cap de listă când vine vorba despre modele în fotbal. 

Sabău "merge" pe Farul

Sabău a vorbit despre echipa prietenului său, Gică Hagi, în contextul în care Farul conduce în ierarhia Ligii 1, dar specialiștii susțin că tot CFR Cluj va cucerit titlul. 

"În momentul de faţă, e clar că Farul e echipa care joacă cel mai frumos fotbal. Echipa asta arată că e instruită, că ştie ce trebuie să facă fiecare jucător. E adevărat, sunt nişte jucători care s-au format în Academie, cu care Hagi a mai lucrat şi care s-au readaptat mai uşor. Înţeleg filosofia lui Gică, iar echipa asta are şanse reale anul acesta să se lupte cu CFR Cluj.

Ei au posesia şi imediat cum o pierd Hagi îi antrenează să o recupereze rapid. Acela e cel mai eficient moment să declanşezi presingul, atunci ai şanse mari să recuperezi, până nu se aşază adversarul şi începe să domine jocul. E foarte bună mişcarea jucătorului fără minge, imediat jucătorul cu mingea are două sau trei soluţii. Pierd greu mingile, au răbdare multă în construcţie.

Dacă tu construieşti, duci mingea aproape de 16 metri, adversarul recuperează aproape de poartă. Ei, imediat, fac acest presing grupat, când pleacă unul, pleacă apoi toţi. Foarte bine reuşesc să declanşeze presingul", a declarat Ioan Ovidiu Sabău, pentru Prima Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies