Noul filozof al Ligii I il face pe Dinu sa para mic copil :) "Imi place sa ma modelez, caut sa-mi ameliorez conditia de fiinta!" Cum vrea sa-i 'fure' titlul Stelei:

Noul filozof de vestiar din fotbalul romanesc e Sinescu de la Astra, un antrenor necunoscut, care are sansa sa se bata la titlu. A gasit solutia sa-i sufle titlul Stelei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Noiembrie 2012, 20:48
Data actualizarii: Vineri 30 Noiembrie 2012, 01:44

De 20 de ani lucra la Astra, insa de-abia acum patronul Niculae l-a pus principal si i-a dublat salariul - ii da 2200 de Euro pe luna. Sinescu vrea sa profite si sa-i ia titlul Stelei.

"Am putea lua titlul cu urmatoarea conditie: Steaua sa nu transfere niciun jucator, iar noi sa transferam patru - pe Chiriches, Rusescu, Tanase si Bourceanu", spune antrenorul Astrei.

De la Cornel Dinu, Liga lui Mitica n-a mai avut un antrenor atat de citit: "Imi place sa ma modelez, caut sa-mi ameliorez conditia asta de fiinta", este filozofia de viata a lui Sinescu de la Astra.

DE LA FUTSAL, IN LIGA A III-A SI APOI IN LUPTA LA TITLU

Ascensiunea Astrei este de-a dreptul spectaculoasa, daca ne gandim ca, in urma cu o luna, antrenorul Multescu pleca cu scandal, si echipa parea ca intra in "zodia crizei".

Ioan Neculae si Dinu Gheorghe au facut atunci un pariu riscant, prin numirea lui Valentin Sinescu, fostul secund, in functia de antrenor principal al echipei.

Cu o experienta irelevanta in spate, antrenorul in varsta de 49 de ani si-a dat repede jos geaca cu A2 si s-a apucat de treaba. Pana acum, i-a iesit de minune. Astra e pe locul 2 in Liga I, la sapte puncte in spatele Stelei.

Sinescu a mai fost secund la Astra la sfarsitul anilor '90. A plecat in 2001 in Qatar, impreuna cu Costica Stefanescu, insa aceasta aventura s-a dovedit a fi un esec. S-a intors in Romania si a luat-o de jos, de la Liga a III-a, unde a antrenat echipe ca Conpet Ploiesti, Tricolorul Breaza, Carpati Sinaia, Petrolistul Boldesti si Petrolul Teleajen.

A pregatit si o echipa de futsal, Gomonth Ploiesti, pentru ca mai apoi sa se intoarca la Astra. Pana sa isi reia pozitia de secund, Valentin Sinescu a ocupat si functia de secretar in cadrul clubului.

Modifică setările cookies