Dinamo, pe locul 2 într-un top mondial! Cifrele care arată situația dezastruoasă a echipei din Ștefan cel Mare

Dinamo Academica Clinceni CIES Football Observatory Farul Constanta Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 16:21
Data actualizarii: Luni 21 Februarie 2022, 16:24

Situația de la Dinamo continuă să fie una critică, echipa aflându-se pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1. 

„Câinii” se luptă să se salveze de la retrogradare, iar în acest sens s-au făcut mai multe transferuri în iarnă. Dinamo a profitat de situația de criză care există și la Gaz Metan Mediaș, iar câțiva dintre fotbaliștii care au rămas liberi de contract au semnat cu gruparea din Ștefan cel Mare. 

În cazul celor de la Dinamo scenariul pare să se repete constant, iar dintr-o forță a Ligii 1, obiectivul ultimelor sezoane a fost același: salvarea de la retrogradare. Situația „câinilor” este și mai concludentă în ultimul top realizat de CIES Football Observatory

Dinamo, pe locul doi într-un top european! Record negativ pentru „câini”

Specialiștii CIES au alcătuit un clasament al echipelor din primele 50 de ligi ale lumii, în funcție de numărul de jucători trimiși în teren, în campionat, în decursul a 365 de zile. 

Primul loc a fost ocupat de Deportivo Pasto, o echipă din Columbia, care a trimis în teren în decursul unui an nu mai puțin de 70 de jucători, în 40 de meciuri în campionatul intern. 

Dinamo se află pe al doilea loc în clasament, având nu mai puțin de 63 de jucători folosiți în decursul a 365 de zile, în 42 de meciuri. Mai mult, în acest sezon, „câinii” au 49 de fotbaliști folosiți în 26 de meciuri jucate, dintre ei 44 fiind chiar schimbați în „primul 11”. Gruparea din Ștefan cel Mare s-ar situa pe primul loc în clasament dacă s-ar ține cont doar de sezonul în curs. 

La egalitate cu Dinamo se află Cefn Druids, care are însă mai puține meciuri disputate într-un an, 37. 

O altă echipă din Liga 1 care a schimbat mulți fotbaliști este Farul, care se situează pe locul 5, cu 58 de jucători folosiți în 36 de meciuri, însă în cazul grupării constănțene a avut loc și fuziunea dintre FC Viitorul și Farul, iar schimbările s-au resimțit. 

Top 10 este completat de Academica Clinceni, 'lanterna-roșie' a Ligii 1, care a trimis pe teren 57 de jucători în 43 de meciuri disputate în 365 de zile. Situația ilfovenilor este și ea una critică, șansele de a se salva de la retrogradare fiind minime. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!