Dinamo e bună de plată! Cu ce problemă se confruntă "câinii roșii"

Dinamo Bucuresti Ionut Serban Sportul Studentesc Vasile Siman Superliga FC DInamo 1948 / Foto - Dinamo Bucuresti (FB)
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 17:31
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 17:31

Formația din Ștefan cel Mare a reușit să evite retrogradarea și va continua în Superliga României, dar se confruntă cu o nouă problemă financiară semnificativă legată de cazul "Ionuț Șerban". 

Clubul a primit o cerere de plată din partea lui Vasile Șiman, fostul finanțator al Sportului Studențesc, pentru suma de un milion de euro, conform unei clauze din contractul lui Șerban.

Cum s-a ajuns aici

Ionuț Șerban a jucat la Dinamo între 2013 și 2021, fiind adus de la Sportul Studențesc. În contractul său cu Dinamo exista o clauză conform căreia, în cazul în care Șerban s-ar fi transferat sau ar fi rămas liber de contract, clubul ar fi trebuit să-i plătească un milion de euro lui Vasile Șiman. 

În 2021, contractul lui Șerban a expirat și nu a fost prelungit, ceea ce a activat automat această clauză.

În timpul celor opt ani petrecuți la Dinamo, Ionuț Șerban a evoluat în 77 de partide, a marcat un gol și a oferit trei pase decisive. După plecarea sa de la Dinamo, Șerban a jucat la echipe precum CS Blejoi și Cetatea Turnu Măgurele.

Andrei Nicolescu: "Vedem cât va dura acest litigiu"

Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, a confirmat recent problema și a menționat că formația se pregătea pentru ieșirea din insolvență când a primit notificarea de la Vasile Șiman.

„Cu ieșirea din insolvență ne pregăteam, dar am înțeles ieri de la administratorul judiciar că am primit și acum trebuie să o facem publică pentru că oricum va fi publică. Înțeleg că este o cerere de plată de la domnul Șiman pentru Ionuț Șerban și o să ne ducem în alt litigiu. Probabil a așteptat momentul până la limita la care... Vedem cât va dura acest litigiu, dar sper să nu dureze mult”, a declarat Nicolescu la adunarea generală a LPF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!