Detalii de ultima ora despre implementarea VAR in Romania! Suma maxima cu care contribuie LPF pentru pregatirea arbitrilor si cat va dura totul

VAR FRF Justin Stefan Liga 1 LPF Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Aprilie 2021, 18:33
Data actualizarii: Luni 05 Aprilie 2021, 18:37

FRF si LPF s-au inteles cu privire la implementarea sistemului VAR in Romania. 

Cele doua institutii vor contribui cu cate 250.000 de euro fiecare pentru a finanta pregatirea arbitrilor, despre care oficialii Federatiei Romane de Fotbal spun ca va dura cel putin 8 luni. 

Secretarul general al LPF a declarat ca instruirea arbitrilor s-ar putea face mai repede, dandu-i ca exemplu pe Istvan Kovacs si Ovidiu Hategan, care au urmat un curs de doar doua saptamani pentru a putea conduce meciuri cu VAR. 

In plus, Justin Stefan a punctat ca Liga Profesionista de Fotbal nu va contribui cu mai mult de 50% din suma necesara pregatirii arbitrilor. 

"Uitandu-ma la exemplele Istvan Kovacs sau Ovidiu Hategan, cand s-au pregatit pentru VAR, a fost un curs la Istanbul de doua saptamani.

Daca vorbim despre 190 de ore, daca e sa calculam un numar de ore pe weekend, categoric ca putem rezolva pregatirea arbitrilor in cateva luni, ca atare nu e nevoie de 10 luni. L-am rugat pe domnul Marius Avram sa reanalizeze situatia cheltuielilor, sa discute, critic, pe acele calcule si sa ajungem la un numitor comun.

Liga va cauta solutii pentru a contribui cu jumatate pentru pregatirea arbitrilor, insa nu mai mult de 250.000 de euro. Mai departe, conducerea proiectului sa fie asigurata de o persoana independenta din CCA. Toate aceste lucruri trebuie confirmate printr-un acord scris, semnat de toate partile implicate.

Joi va exista o intalnire intre Marius Avram si domnul Deaconu, vedem ce se va hotari in zona echipei de management pentru acest proiect.

Am discutat cu cluburile, cele mai multe au fost de acord sa folosim banii din fondurile de urgenta, sa completam cu aproape 50.000 de euro din bugetul LPF. Pasul urmator este ca, pana la 30 aprilie, sa discutam cu reprezentantii CCA si ai FRF pentru a gasi o solutie pentru semnarea acordului. Acordul implica patru parti, FIFA, LPF, FRF si partenerul media", a declarat Justin Stefan, potrivit DigiSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!