Sepsi OSK - FCU Craiova Danut Lupu Superliga Superliga

Dănuț Lupu, verdict crunt după eșecul rușinos al lui FCU cu Sepsi: „Ce a făcut Mititelu nu a fost benefic” La ce s-a referit

FCU Craiova și Sepsi OSK au disputat rejucarea joi, 16 martie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 18:52
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 18:53

Covăsnenii au reușit să îi învingă pe olteni cu 4-0 și să obțină accederea în play-off-ul Superligii. Victoria era singura variantă pentru elevii lui Cristiano Bergodi să ajungă în vârful clasamentului, lângă Farul Constanța, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Rapid București.

Dănuț Lupu, verdict crunt după eșecul rușinos al lui FCU cu Sepsi: „Ce a făcut Mititelu nu a fost benefic” La ce s-a referit

Dănuț Lupu a vorbit despre confruntarea de la Sfântu Gheorghe și a evidențiat faptul că tehnicianul lui Sepsi, Cristiano Bergodi, a fost peste Nicolo Napoli, antrenorul lui FCU Craiova, „la toate capitolele”. De asemenea, Lupu a mai adăugat și faptul că presiunea impusă de Adrian Mititelu jucătorilor săi nu a fost benefică.

„Presiunea care au pus-o Mititelu și toată conducerea pe jucători nu a fost un lucru benefic. Dacă i-ar fi lăsat în pace, poate că jucau altfel. Atâta timp cât n-au reușit să facă nici egal la Sibiu, era clar că Sepsi va bate. Într-adevăr, domnul Bergodi l-a cam surclasat pe Napoli la toate capitolele. A reușit să facă o anonimă din echipa Craiovei, care, într-adevăr, în ultimul timp practica un joc bun. E o problemă și la majoritatea jucătorilor. 

Atunci când îți dorești să joci bine, niciodată nu reușești. Mă dau exemplu pe mine. De cîte ori spuneam că duminică avem meci greu, cât am să mă pregătesc, trăgeam de mine și ieșeam din ritmul obișnuit, doar prost jucam. Atunci când mă antrenam în ritmul meu obișnuit, jucam bine. Ieșeam din tipare, o făceam prost. Plus presiunea pusă asupra lor, neavând nici experiența necesară pentru astfel de meciuri…

Și mai este o problemă. Uitați-vă la toți fotbaliștii buni din campionatul nostru. Atâta timp cât un antrenor îi închide și nu-i lasă să se întoarcă, devin nuli. Nu rezistă presiunii. Altfel, este ușor. Te lasă să te întorci, să controlezi mingea, să ridici capul. Și pe mine, dacă mă lasă unul acum să mă întorc, îl driblez și acum. Dar când este presiunea aceea și stai lângă el, este greu, devine jucător anonim”, a spus Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.

Sepsi OSK - FCU Craiova 4-0

Covăsnenii au început în forță rejucarea de pe „Arena Sepsi”. Mai întâi, Păun a deblocat tabela (minutul șapte), iar Gurău a respins în proprie poartă (minutul 16). Aganovic a închis tabela în prima repriză la 3-0 (minutul 44).

În partea a doua, Sepsi a mai lovit o dată. Pavol Șafranko l-a învins pe Gurău (minutul 50), iar covăsnenii au reușit să o învingă pe FCU și să se califice în play-off-ul Superligii, alături de Farul Constanța, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Rapid.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!