Liga 1

"Câinii", obligați să renunțe la marca FC Dinamo! Probleme cu sigla, dar și cu site-ul oficial al clubului din Liga 1

Dinamo se confruntă cu probleme sportive în acest final de sezon, însă gruparea din Ștefan cel Mare are o dispută și cu Nicolae Badea.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 14:15
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 14:14

Clubul din Liga 1 SC Dinamo 1948 SA ar urma să nu mai poată folosi denumirea "FC Dinamo", după ce a fost notificat în acest sens de Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, societatea lui Nicolae Badea, care deține denumirea și drepturile de patrimoniu.

"Câinii", obligați să renunțe la marca FC Dinamo

Mai mult, clubul din Liga 1 nu va mai putea folosi nici site-ul oficial, fcdinamo.ro, dar nici sigla cu cei doi câini în scop comercial, anunță Playsport.

Cu toate acestea, stema cu cei doi câini a lui Dinamo va putea fi folosită de clubul din Ștefan cel Mare, însă exclusiv în scop sportiv, la meciurile oficiale.

Sursa citată anunță că Dinamo, formația din LIga 1, va fi nevoită să își schimbe numele, printre opțiuni numărându-se Dinamo 1948 sau SC Dinamo 1948.

"ACS FC Dinamo București a cesionat, prin Dinamo 2001 SRL, către SC Dinamo 1948 SA, în luna iulie a anului 2005 'locul în Divizia A al echipei de fotbal a Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a celorlalte echipe ale asociației, precum și a drepturilor federative ale jucătorilor de fotbal legitimați la Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București și a drepturilor de utilizare exclusivă a însemnelor, emblemei și mărcilor'", a scris sursa citată.

Modifică setările cookies