Dan Șucu a dezvăluit de ce l-a ales pe Viorel Moldovan pentru funcția de președinte al Rapidului

dan sucu Rapid Viorel Moldovan Superliga Dan Șucu și Viorel Moldovan / Foto: Gabriel Chirea, PRO TV
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 13:17
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 13:17

Viorel Moldovan a fost prezentat în funcția de președinte al celor de la Rapid, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Dan Șucu.


Viorel Moldovan (51 de ani) a acceptat propunerea venită din partea lui Dan Șucu și Victor Angelescu pentru a se întoarce la Rapid ca președinte. În ultimii trei ani, ex-internaționalul a fost analist TV.

La conferința de presă, Dan Șucu a dezvăluit de ce l-a ales pe fostul atacant pentru funcția de președinte, lăsată liberă după ce Daniel Niculae a plecat de la club.

În plus, acționarul majoritar de la Rapid a spus că Moldovan se va ocupa de partea sportivă a clubului, dar va coordona și departamentul de comunicare.

Dan Șucu: ”Întruchipează exact ceea ce apreciez eu”

„Domnul Moldovan întruchipează exact ceea ce apreciez eu mai mult în viață. Un om competent, ambițios, dar în același timp integru din punct de vedere moral. Un om serios care impune respect. Dânsul le întruchipează pe toate. Trei cuvinte aș vrea să vă spun din partea acționariatului. Probabil că știți că Rapid este organizat în două departamente independente, care se susțin unul pe celălalt. Departamentul de business care crează veniturile, și departamentul sportiv și tehnic. Ele se susțin una pe cealaltă. 

Acest departament tehnic și sportiv este coordonat de domnul Moldovan, dânsul de bazează foarte mult pe Daniel Sandu și, automat, pe Vasile Maftei pe partea juvenilă. Domnul Moldovan își va folosi experiența pe care a acumulat-o în platourile de televiziune pentru că va coordona și tot ce înseamnă partea de comunicare a clubului.

Tot dânsul va coordona și partea de reprezentare în legătură cu fanii noștri cât și în legătură cu Federația Română de Fotbal. Nu se va plictisi, în mod cert. Îi urez multă baftă. Bine ai venit, Viorel”, a spus Dan Șucu, la conferința de presă.

Ultima oară, Viorel Moldovan a activat ca antrenor la Petrolul Ploiești, în sezonul 2020-2021, când echipa se afla în Liga 2. În plus, acesta a mai antrenat FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid, Auxerre, Chindia și naționala U21.

Rapid a câștigat trei titluri în istoria sa. Primul a fost în sezonul 1966-1967, iar apoi au urmat cele din 1998-1999, respectiv 2002-2003. 

FC Rapid 1923, în această perioadă de transferuri

Antrenor - Neil Lennon (nou)

Veniri - Luka Gojkovic (FK Javor / gratis), Rareș Pop (UTA Arad / 700.000 de euro)

Reveniri după împrumuturi - Kevin Soni (Hapoel Ierusalim), Claudiu Micovschi (UTA Arad), Ștefan Pănoiu (FCU Cluj), Cătălin Vulturar (UTA Arad), Cristian Ignat (CS Mioveni), Alexandru Stan (CS Mioveni), Alexandru Crivac (Progresul Spartac), Codruț Sandu (LPS Clinceni), Rareș Stanciu (CS Tunari)

Plecări - Ermal Krasniqi (Sparta Praga / 2 milioane de euro), Alexandru Albu, Dragoș Grigore (contracte încheiate), Jakub Hromada (Slavia Praga / împrumut expirat), Cătălin Cîrjan (Arsenal / împrumut expirat), Iulian Cristea (FCU Cluj / gratis), Kevin Soni (contracte reziliate)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!