Gigi Becali Eduard Novak Ministerul Tineretului si Sportului Liga 1

”Dacă nu ai jucători români, du-te și joacă în Bangladesh!”. Becali a reacționat după decizia luată de MTS

Gigi Becali a reacționat după noua măsură luată de MTS, prin vocea ministrului Eduard Novak.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Iulie 2022, 18:38
Data actualizarii: Joi 07 Iulie 2022, 18:39

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă, a anunțat joi Ministerul Sportului.

Gigi Becali, reacție după decizia luată de MTS

„Care e discriminarea față de străini dacă pot fi mai mulți pe teren decât români? Federațiile pot implementa anumite tehnici naționale, care să încurajeze sportul național. Așa sunt normele europene: 40% români și 60% străini. 

Nu poți să impui la nivel internațional, cum voia Blater, dar federațiile fac politica cluburilor. În statutul național se va introduce că 40% trebuie să fie români. Eu zic că nu o să cadă în instanță legea. Nu o să mai fie nicio modificare. De ce să nu se implementeze din acest sezon? 

Dacă nu ai jucători români, du-te și joacă în Bangladesh, Germania, Franța. Dacă nu ai cinci jucători români cu care să joci, lasă-te! Vrei echipă națională sau nu? Așa îi luăm pe toți din Africa și aia e, fără echipă națională. Cu noi a discutat de la minister... liga vrea să țină secret. Suntem o țară de 20 de milioane de oameni și nu avem jucători români care să joace. Vrem copii și juniori... dar aducem fotbaliști din Africa”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal a apărut un comunicat prin care i se cereau explicații lui Eduard Novak. Din comunicatul postat, FRF pare să nu fi avut cunoștință de ordinul de ministru emis de acesta. 

„Federația Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competițiilor fotbalistice organizate la nivel național. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului”, se arată în comunicatul FRF.

Modifică setările cookies